Kategoriler
Gündem

Altın fiyatları aylık bazda değer kaybetti… Değerli madende kapanışlar

ABD’deki son olarak teşvik paketine ilişkin gelişmeler, dolar endeksine güç kazandırırken ons altın fiyatı geriledi. Yatırımcıların doları güvenli liman olarak görmesiyle birlikte onsun yanı sıra altının diğer cinleri de geriledi.

Öte yandan TCMB’nin açıkladığı repo ihale faizine ilişkin kararın dolar/TL’ye yansıması, gram altın fiyatındaki düşüşü de destekledi. Düşen ons fiyatının yanı sıra USDTRY paritesinin de gerilemesi, gram altın fiyatına düşüş olarak yansıdı. Ardından dolar/TL’deki denge arayışı, gram fiyatını bir miktar yükseltti.

Değerli maden 5’inci gününde kazandı

Ons altın fiyatı, kapanışta, bir önceki günün kapanışının yüzde 0.31 altında işlem gördü. Altının ons fiyatı, serbest piyasadaki kapanışında bin 862 dolarda bulundu.

Öte yandan gram ve çeyrekte bir gün öncesine göre artış kaydedildi. Gram ve çeyrek, bir önceki güne göre yüzde 0.15 artarken gram altın fiyatının alış değeri 454 lira, satış değeri ise 458 lira oldu. Çeyrek altın da 737 lira alış, 752 lira satış fiyatıyla haftanın son gününü kapattı.

Altın fiyatları değer kaybetti

Geçtiğimi haftanın başından beri kapanışlarını düşüşle sonlandıran altın fiyatları, haftalık ve aylık bazda değer kaybetti. Ons altın fiyatı, haftalık bazda yüzde 4.53 oranında geriledi. Onsun aylık bazdaki kaybı da yüzde 4.7 oranında oldu. Ons fiyatının yıllık kazancı yüzde 23.75 oranında.

Öte yandan altının gram fiyatı da haftalık bazda yüzde 3.23 geriledi. Aylık bazda yüzde 0.6 gerileyen gram fiyatı, yıllık bazda 67.26 kazandı.

Çeyrek altın fiyatında son durum

Haftalık bazdaki kaybı yüzde 3.31 oranında olan çeyrek altın, aylık bazda yüzde 0.6 geriledi. Altının çeyrek cinsindeki değeri ise yüzde 67.42 oranında. Ons altın fiyatının yanı sıra gümüş altın fiyatında da düşüş kaydedildi. Kapanışının son gününde yüzde 0.5 değer kaybeden altının gümüş fiyatı, 5 lira 64 kuruşta bulundu.

Döviz.com, Taşınmaz Haber