Kategoriler
Ekonomi Gündem

Altın fiyatları düşüyor… 16 Ekim altın değerleri

Altın fiyatları dolar kurunun aksine düşüşe geçti. Haftanın ilk günlerinde yükselişini sürdüren altın değerleri, dünün ve önceki günlerin aksine, 16 Ekim’e düşüşle başladı. Bugün saat 8.00’de 282 lira seviyelerinde olan gram altın, saat 11.06 sıralarında 281.14 seviyesinde izliyor. Altının gram cinsindeki değeri 15 Ekim’i yüzde 1,0 oranındaki yükselişle 284,5 seviyesinde kapattı.

Küresel çapta yaşanan gelişmeler piyasa çevrelerinde endişe yaratırken endişeye yönelik endişeler arasında Türkiye ile ilgili gelişmeler de yer alıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının faiz indirimleri, enflasyon rakamlarının olumlu olarak nitelendirilmesi piyasalara rahat nefes aldırıyordu.

Suriye’ye yönelik yapılması tartışılan operasyon dışında piyasaları Türkiye tarafından etkileyecek bir gelişme beklenmiyordu. Ancak Türkiye’nin Suriye’ye yönelik Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatması işin rengini değiştirdi. Harekâtla birlikte dolar kuru sert bir şekilde yükselirken gelişmeler piyasalar tarafından izleniyor.

Uzmanlar, Suriye sınırına yönelik askerî harekâta ilişkin gelişmelerin dolar kuru üzerinden altının gram cinsindeki fiyatında belirleyici olacağını aktarırken dolar kurunun ve ons altın değerinin altının gram  cinsindeki fiyatlandırmaları etkilediği biliniyor.

Altının ons cinsindeki fiyatında teknik açıdan bin 475 dolar seviyesinin destek konumuna, bin 500 dolar seviyesinin ise direnç durumuna gelebileceğini kaydeden analistler, altının gram cinsindeki değerinde ise 287 liranın direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

Analistler, Brexit görüşmelerine dair gelen gelişmelerin olumlu olarak nitelendirilmesinin altının ons cinsindeki fiyatı üzerinde görece aşağı yönlü baskı oluşturduğunu kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar? 16 Ekim Çarşamba

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ne kadar? Ons altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 11.27 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.855,40 lira iken satış fiyatı 1.901,40 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.799,08 lira iken satış fiyatı 1.833,79 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.484,57 lira iken satış fiyatı 1.484,80 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 449,90 lira iken satış fiyatı 459,93 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 281,07 lira iken satış fiyatı 281,30 lira seviyelerinde bulunuyor.