Kategoriler
Ekonomi

Altın fiyatları düşüyor… 4 Ekim altın fiyatları

Altın fiyatları bugüne yükselişle başlarken düşüşe geçti.

Dolar/TL’deki düşüşe rağmen ons altın, yukarı yönlü hareket etti. Altının ons cinsindeki değere paralel olarak altının gram fiyatı yükseldi.

Dünü 275 lira seviyesinden tamamlayan gram altın güne yüzde 0,28 oranında yükselişle başladı. 3 Ekim’i yüzde 1 oranındaki artışla tamamlayan altının gram cinsindeki değeri, sabah saatlerinde 276,40 lira seviyelerindeyken saat 15.28 sularında 275,69 seviyelerine indi. Altın fiyatları, düşüşünü sürdürüyor.

Altın fiyatları ne kadar? 3 Ekim Perşembe

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ne kadar? Ons altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? Bugün saat 15.42 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.817,09 lira iken satış fiyatı 1.862,51 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.762,11 lira iken satış fiyatı 1.796,54  lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.505,14 lira iken satış fiyatı 1.505,12 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 440,23 lira iken satış fiyatı 450,23 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 275,25 lira iken satış fiyatı 275,41 lira seviyelerinde bulunuyor.

ABD’den gelen haberler altın değerlerini artırıyor

ABD Merkez Bankasının (FED) faiz indirimi yapmasına yönelik beklentilerin gittikçe arttığını ifade eden analistler, bu durumun altının ons cinsindeki değeri artırdığını belirterek bugün ABD’den gelen eylül ayına ilişkin istihdam verilerinin beklenilenden kötü gelmesi hâlinde bu durumun ons altının değerini yukarı yönde destekleyeceğini ifade etti.

Analistler, ABD’den gelen verilerin beklenenden kötü olarak nitelendirilmesinin yanı sıra ABD’nin hamlelerinin altının onsunun fiyatını yükselttiğini belirtiyor. ABD, Avrupa Birliği’nden (AB) ithal edilen uçak ve tarım ürünlerine ek vergi tarifesini 18 Ekim’de uygulamaya koyacak. Yeni tarifeler, uçakta yüzde 10 ve tarım ürünlerinde de yüzde 25 ek vergiyi içeriyor.

Amerika’nın yeni tarife kararı ve açıklanan verilerin ekonomik faaliyete ilişkin resesyon endişelerini çoğaltması altının ons değerini yukarı yönlü olarak destekledi.

ABD’nin tarife kararının yanı sıra hafta boyunca açıklanan makroekonomik verilerin beklenenden kötü gelmesi sebebiyle analistler, risk iştahında azalma olduğunu; olumsuz olarak nitelendirilen bu gelişmelerin, altının ons fiyatının yükselişini desteklemeye devam edebileceğini belirtti.