Kategoriler
Ekonomi Gündem

Altın fiyatları düşüyor… Gram altın ne kadar?

Türkiye ile ABD arasındaki gelişmelerden dolar kuruyla beraber altın fiyatları da etkilendi. Gram altın yaklaşık 2 lira değer kaybetti.

Bugün ABD ile Türkiye ilişkilerine dair gelen olumlu haber ve bekleyişle lira karşısındaki dolar kurunda düşüş yaşandı. Dolarda sabah saatlerinden itibaren başlayan düşüş, gram altını da paralel olarak etkiledi.

İçinde bulunduğumuz haftaya yükselişle başlayan gram altın, sabah saatlerinde 279 seviyelerinden 277 seviyelerine indi.

Bugün ABD ile Türkiye ilişkilerine dair gelen olumlu haber ve bekleyişle lira karşısındaki dolar kurunda düşüş yaşandı. Dolarda sabah saatlerinden itibaren başlayan düşüş, gram altını da paralel olarak etkiledi.

Bugün altın fiyatları ne kadar? 23 Eylül Pazartesi

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ne kadar? Ons altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? Bugün saat 15.21 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.834,24 lira iken satış fiyatı 1.879,75 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.778,70 lira iken satış fiyatı 1.813,01 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.521,01 lira iken satış fiyatı 1.521,20 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 444,60 lira iken satış fiyatı 454,63 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 277,86 lira iken satış fiyatı 278,01 lira seviyelerinde bulunuyor

ABD ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler takip ediliyor

ABD ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda ABD hükûmeti tarafından Türkiye’ye F-35 ve Patriot sistemlerini içeren yeni bir ticari paket sunulması bekleniyor. F-35 ve Patroit sistemlerinin yanı sıra ticaret anlaşmalarında çelik ve alüminyum vergileri, serbest ticaret anlaşmasını da içeriyor.

Geçtiğimiz haftada toplantılarını tamamlayan Merkez bankalarının kararlarının ardından küresel ölçekteki belirsizliklerin devam ettiğini belirten analistler, ABD Merkez Bankasının (FED) politika faizini beklenildiği düzeyde indirmesine rağmen FED kararı ve FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamasının altın fiyatlarına olumsuz yansıdığını bildirmişti.

Öte yandan, analistler, ABD’deki tarım çiftliklerini ziyaret etmeyi planlayan Çin’li bir heyetin, ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret görüşmelerine ilişkin açıklamaları sonucu Çin’li heyetin ziyareti iptal etmesinin de altın fiyatlarındaki artışa sebep olduğunu dile getirmişti.