Kategoriler
Gündem

Altın fiyatları ekside… Piyasa yorumları ve değerli maden fiyatları

Alan Yatırım, ABD’deki mali teşvik paketinin çıkmasına ilişkin beklentilerin zayıfladığını ve bununla birlikte onsun gerilediğini, Meksa Yatırım da ons fiyatındaki tepki alımlarının yeteri kadar güç kazanamadığını kaydetti.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, 3 Kasım’dan önce teşvik paketi üzerine anlaşılmasının zor olduğunu açıklamasıyla birlikte küresel piyasalardaki risk iştahı düştü. Alan Yatırım, dolar/TL’nin yükselişe bağlı olarak gram altın fiyatında da yukarı yönlü hareketlerin görülebileceğini belirtti.

Onsta zayıf seyir

Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan FX Bülteni’nde ons fiyatında, teknik açıdan zayıf seyrin olduğu belirtildi. Alan Yatırım’sa ons altın fiyatında, teknik açıdan orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin bulunduğunu kaydetti.

Bugünkü bülteninde “Destek seviyelerinden zayıf tepki alımları görüldü.” diyen Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ons fiyatındaki desteklerin bin 8990 dolar ve bin 886 dolar ile bin 882 dolar bandında bulunduğunu kaydetti. Stratejist Balcı, bu seviyeler için “…kısa dönem için önem kazanabilir.” yorumunda bulundu. Stratejist, sonraki desteklerin ise bin 837 dolar ve bin 850 dolar ile bin 840 dolar bandında yer aldığını belirtti.

Çıkış için 1.913 dolar seviyesi

Ons değerindeki ilk direncin bin 913 dolar seviyesinde yer aldığını bildiren Zeynel Abidin Balcı, “Tepki çıkışının devamı için ilk aşamada bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanmalı.” dedi. Sonraki dirençlerinse bin 925 dolar ve bin 933 dolar ile bin 947 dolar bandında bulunduğunu kaydeden Balcı, “Destek seviyelerinde görülecek olası tepki alımları direnç seviyelerini geçmekte zorlanabilir.” yorumunda bulundu.

Altın fiyatları değer kaybetti

Sabah saatlerinde kapanışının altına inen değerli maden fiyatları, şu dakikaya kadar dalga seyir izledi. Dünkü kapanışının altına inen altın fiyatları arasındaki ons hariç, kapanışının biraz üstüne çıktı. Saat 14.01’den itibaren ons altın, önceki kapanışının yüzde 0.26 altında bin 897 dolar satış fiyatıyla işlem görüyor.

Altının gram ve çeyrek cinslerinin fiyatı ise yüzde 0.09 değer kazancında bulunuyor. Gram altın 484 lira 14 kuruş, çeyrek altın ise 794 lira 11 kuruş satış fiyatında bulunuyor.