Kategoriler
Ekonomi Gündem

Altın fiyatları ne kadar? 7 Kasım Perşembe

Altın fiyatları yatay bir seyirle izliyor. Altının gram cinsindeki değeri şu saatlerde aşağı yönlü hareketini sürdürüyor. Dolar kuru ve altının ons cinsindeki değerinden paralel olarak etkilenen gram altın fiyatı,  dolar/TL’deki düşüşe rağmen ons altın fiyatındaki artış nedeniyle 6 Kasım’ı yüzde 0,4 oranındaki yükselişle 275,7 liradan tamamladı. Altının ons cinsindeki fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,3 oranıyla aşağı yönlü hareket etti.

Teknik açıdan ons altın fiyatında bin 482 doların destek konumunda bulunduğunu belirten analistler, direnç konumunun ise bin 515 dolar seviyesinin olduğunu kaydetti. Analistler, gram altın fiyatında ise 274 liranın destek konumu olarak ön plana çıktığını aktardı. 

Altın fiyatları ne kadar? 6 Kasım Çarşamba

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ve yarım altın hangi seviyelerde bulunuyor? Şu saatlerde ons altın hangi seviyeden işlem görüyor? Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? Altının ons cinsindeki fiyatından paralel olarak etkilenen gram altın ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 14.12 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.811,49 lira iken satış fiyatı 1.856,44 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.756,50 lira iken satış fiyatı 1.790,22 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı yaklaşık 875,35 lira iken satış fiyatı 897,87 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.486,40 lira iken satış fiyatı 1.486,67 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 439,03 lira iken satış fiyatı 448,95 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 274,36 lira iken satış fiyatı 274,57 lira seviyelerinde bulunuyor.

Piyasalardaki gündemde neler bulunuyor?

ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerine ilişkin gelişmelerden alınan olumlu haber akışının altının ons fiyatındaki düşüşte etkili olduğunu belirten analistler, buna azaldığı belirtilen jeopolitik risklerin de destek olduğunu kaydetti.

Bugün, yurt içi gündeminde haftalık para ve banka istatistiklerinin bulunduğunu aktaran analistler, yurt dışı gündeminde ise İngiltere Merkez Bankasının faiz kararı ve ABD’de haftalık işsizlik başvurularının izleneceğini bildirdi. Analistler, ayrıca, yatırımcıların odağına ABD Merkez Bankasının üyelerinin yapacağı konuşmaların da yer aldığını belirtti.