Kategoriler
Gündem

Altın fiyatları tekrar yükselişte… Piyasa yorumları ve değerli maden fiyatları

Ons altın, dünü kayıpla kapatmasının ardından son dönemde dolar endeksinin güç kazanmasıyla düşüşe geçen altın fiyatları, ABD’deki teşvik paketine ve aşı çalışmalarına yönelik olumsuz gelişmelerle tekrar yükseliş trendine girdi.

Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, dolar endeksinde zayıf görünümün olduğunu ve onstaki çıkış eğiliminin de korunduğunu belirtti.

Ons altın ne kadar olur?

Alan Yatırım, bugünkü notunda, teknik açıdan ons ve gram fiyatlarında orta ve kısa vadeli yükseliş trendinde bulunduğunu; onstaki kısa vadeli dirençlerin bin 940 dolar ile bin 960 dolarda yer aldığını, desteklerin ise bin 920 dolar ile bin 901 dolarda konumlandığını kaydetti.

Alan Yatırım, gram altın fiyatındaki kısa vadeli dirençlerin 490 lira ile 496 lirada bulunduğunu, desteklerin ise 485 lira ile 479 lirada yer aldığına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Altın fiyatları kayıpla kapattı

Ons altın, dünkü kapanışında, bir önceki kapanışının yüzde 0.4 altına kadar gelirken gram altın ise yüzde 0.4 oranında değer kazandı.

Ons fiyatı, dünkü kapanışta, bin 922,7 dolar seviyesindeydi. Aşı çalışmalarındaki insanlı deney aşamalarında üçüncü ve son fazına geçen J&J firmasının çalışmalarını durdurduğu bilgisi geldi. Ziraat Yatırım, bu gelişmenin risk iştahını hafif baskı altına aldığını dile getirdi.

Değerli madende durum ne?

Ons altın, dünkü kapanış seviyesine biraz yakın hareket ederken altın değerli, bugün, düne göre değer kazancında. Saat 11.51’den itibaren altının ons fiyatı, yüzde 0.08 yükselişte. Aynı dakikadan itibaren gram altın da önceki kapanışının yüzde 0.33 artısında. Yarım ve çeyrek altın türleri de yüzde 0.33 yükselişte.

Cumhuriyet altını, önceki kapanışının yüzde 0.3 üstünde bulunurken tam altın fiyatındaki değer kazancı da serbest piyasada, yüzde 0.32 seviyesinde.

Altın fiyatları ne kadar?

Saat 11.51’den itibaren altının ons cinsindeki değeri, bin 923 dolarda bulunuyor.

Serbest piyasadaki gram altın, 489 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın da 802 lira 27 kuruşta bulunuyor. Cumhuriyet, 3 bin 267 lira, tam altın 3 bin 176 lira, yarım altın ise bin 604 liradan işlem görüyor.

Taşınmaz Haber