Kategoriler
Ekonomi

Altın fiyatları ve piyasa yorumları (26 Kasım 2020)

Kovid-19 aşısına yönelik olumlu haberler, ABD Başkanı Joe Biden’ın seçilmesi, Merkez Bankalarının güvercin tutumu gibi unsurlar, küresel piyasalardaki risk iştahını düşürürken dolar zayıfladı. Piyasalar, gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine yönlenirken güvenli liman olarak görülen ons altın fiyatı da zayıfladı.

Ancak ABD’deki işsizlik maaşı başvuruları, temmuzdan bu yana ilk defa 2 hafta peş peşe yükselişe imza attı.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki işsizlik maaşı başvurusu, 778 bin kişiyle beklentilerin üstünde geldi. Başvurular, küresel piyasalardaki risk iştahını göreceli olarak düşürürken altının ons fiyatı da bu gelişmeden etkilenerek yukarı yönlü hareket etti.

Ons altın güçlenemiyor

Altının ons fiyatı, dünkü kapanışında, bir önceki kapanış seviyesinin hemen yakınında bulundu. Değerli madenin ons cinsindeki değeri, önceki kapanışının yüzde 0,04 altında bulundu.

Uzmanlar, onstaki düşüş eğilimine işaret ederken “Risk iştahındaki pozitif algı değerli maden üzerinde baskı yapmaya devam ediyor. Dolar’daki zayıflığa karşın 200
günlük ortalamasına kadar düşen Ons Altın da bu ortalamanın üzerinde güçlenemiyor.” değerlendirmelerinde bulundu. Altının onsu, dünkü kapanışının yüzde 0,44 üzerinde bulunuyor.

Hareketler sınırlı kalabilir

Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, ABD’de açıklanan istihdam verilerinin toparlanmanın beklediğinden daha olumsuz olabileceğini dile getirerek onstaki yukarı yönlü hareketlerin görülebileceğine işaret etti.

Alan Yatırım, dolar/TL ve onsun yatay seyir izlemesiyle de gram altın fiyatında da sabit bir görünümün izlendiğini kaydetti. Ziraat Yatırım, bugün, ABD piyasalarının kapalı olacağını ve değerli madendeki hareketlerin sınırlı kalabileceğini bildirdi.

Ziraat, ons fiyatındaki desteğin bin 975 dolar ve bin 775, direncin bin 823 dolarda bulunduğunu kaydetti. Alan Yatırım ise değerli madeninin ons değeri hakkında “1,800 $ seviyesinin altına inilmediği sürece pozitif seyrin devam etmesi beklenebilir.” sözlerini kaydetti.

Altın fiyatları hangi seviyelerde?

Gram altın, dünkü kapanışının yüzde 0,48 altında, 459 liradan işlem görüyor. Çeyrek altın da yüzde 0,47 düşüşte 753 lirada bulunuyor.

Exit mobile version