Kategoriler
Gündem SonDakika

Altın fiyatları yönünü aşağı kırdı… 21 Eylül piyasa yorumları

Ziraat Yatırım, ons altın fiyatı hakkında kısmi yükseliş eğiliminde bulunduğunu belirtirken Meksa Yatırım, ons değerinin yön arayışında olduğunu; yatay bantta ancak dalgalı seyrettiğini kaydetti. Alan Yatırım ise onsun kısa vadeli düşüş trendinde olduğunu bildirdi.

Altın fiyatları sabah saatlerinde yönünü aşağı kırdı.

Analistler, yaklaşan ABD seçimlerinin ons fiyatını yukarı yönde destekleyebileceğini dile getirdi. Uzmanlar, dolar endeksindeki yükselişin görülmemesinin altın fiyatlarını desteklediğini kaydederken Alan Yatırım, teknik açıdan ons fiyatındaki dirençlerin bin 951 dolar ile bin 966 dolarda yer aldığını, dirençlerin ise bin 936 dolar ile bin 920 dolarda konumlandığını belirtti.

Gram altın fiyatında yükseliş trendi

Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, teknik açıdan gram altın fiyatının orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinde bulunduğunu kaydetti. Gram fiyatındaki kısa vadeli dirençlerin 477 lira ile 481 lirada bulunduğunu bildiren Alan Yatırım, gram değerindeki desteklerin ise 474 lira ile 471 lirada yer aldığını dile getirdi.

Gram değeri, ons fiyatından ve dolayısıyla dolar/TL’den paralel olarak etkileniyor. Alan Yatırım, ons ve USDTRY paritesindeki yükselişle beraber gram fiyatındaki yükselişin üçüncü haftaya taşındığını kaydetti. Yatırımcılar güvenli liman arayışıyla altına yönlenirken Alan Yatırım, küresel ekonomiye karşı belirsizliklerin yanı sıra gelişen ve gelişmekte olan ülkelerin para birimlerindeki değer kaybının güvenli liman arayışını popüler kılmaya yardımcı olduğunu ifade etti.

Altın fiyatları önceki kapanışının altında

Serbest piyasadaki altın fiyatları, önceki kapanışının altında seyrediyor. Saat 12.12’den itibaren altının ons cinsindeki fiyatı önceki kapanışının yüzde 0,67 altında seyrediyor. Tam, yarım, çeyrek ve gram altın fiyatlarında da yüzde 0,14’lük değer kaybı izleniyor.

Gümüş altın da yüzde 0,44 oranındaki düşüşle 6 lira 47 kuruştan işlem görüyor. Ons altının satış fiyatı, bin 938 dolar. Gram altın da 472 lira 83 kuruş. Çeyrek altın 775 lira 80 kuruş.

Döviz.com, Taşınmaz Haber