Kategoriler
Ekonomi Gündem

Altın fiyatları yükselişte… 7 Ekim altın fiyatları

Altın fiyatları döviz kurlarına paralel olarak yükselişe geçti. Bu sabah saatlerinde ABD’den gelen haberle altının değerlerinde artış meydana geldi. Gram altın önceki kapanışa oranla yüzde 0,41 artışla yeni haftaya başladı. Altının gram cinsindeki değeri saat 11.08 sıralarında 277,40 seviyelerinde dalgalanıyor. Cuma günkü döviz kurlarındaki düşüşe rağmen gram değeri,  4 Ekim’i ons altın fiyatına paralel olarak yüzde 1 oranındaki artışla 275 lira seviyesinde kapattı.

Beyaz Saray’dan, Türkiye’nin Suriye’ye operasyon yapacağı ve ABD’nin operasyona katılmayacağı bilgisi geldi. Beyaz Saray, “Türkiye, yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak.” açıklamasında bulundu.

Küresel piyasalardaki çalkantıların neden olduğu belirsizlikler devam ederken yatırımcılar güvenli bir liman arıyor. Türkiye’nin Suriye operasyonuyla ilgili ABD’den bu sabah gelen haberler, dolar/TL’nin yanı sıra altın fiyatlarında da haftanın ilk gününde yükselişe geçmesine neden olurken Suriye’ye ilişkin gelişmeler piyasaların odağında olacak.  Perşembe günü yapılacak ABD ile Çin’in ticari sorunlara ilişkin görüşmeleri, piyasaların odağında bulunacak.

Altın fiyatları ne kadar? 3 Ekim Perşembe

Sabahki gelişmelerin ardından altının değerleri yükseliş kaydediyor. Altının gram cinsindeki değeri 277,45 lira seviyelerinin üzerinde dalgalanıyor.

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ne kadar? Ons altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? Bugün saat 11.37 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.830,67 lira iken satış fiyatı 1.876,03 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.775,19 lira iken satış fiyatı 1.809,42 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.501,58 lira iken satış fiyatı 1.501,73 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 443,83 lira iken satış fiyatı 453,78 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 277,33 lira iken satış fiyatı 277,48 lira seviyelerinde bulunuyor.