Kategoriler
Gündem SonDakika

Altın fiyatları zayıf görünümünü sürdürüyor… 28 Eylül değerli maden fiyatları

Dolar endeksinin güçlenmesiyle birlikte altın fiyatları düşerken analistler, ons altın fiyatındaki zayıf görünümün sürdüğünü kaydetti. Ons, cuma günkü kapanışının altında bulunurken altının diğer cinsleri kapanışının üstünde yer alıyor.

EURUSD paritesinin de zayıf görünüm sergilediğini belirten Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ons ve avronun dolar karşısında yeni denge ve destek arayışında olduğunu bildirdi. Stratejist Balcı, “Bir bakıma altın ile dolar arasından güvenli liman yarışı sürüyor.” yorumunda bulundu. Ziraat Yatırım da ons fiyatı hakkında bin 850 dolar üstünde tutunma isteğinin sürdüğünü kaydetti.

Ons değeri, kapanışının yüzde 0,31 altında bin 852 dolar seviyesinde. Gram da yüzde 1.15 değer kazancında. Gramın serbest piyasadaki satışı 463 lirada. Çeyrek altın da 760 liradan işlem görüyor.

Ons altın değer kaybetti

Altının ons cinsindeki değeri cuma günkü kapanışında perşembe günkü kapanışının yüzde 0,34 altında bulundu. “Destek seviyesinde tutunma çabası sürüyor.” diyen Zeynel Abidin Balcı, ons cinsindeki ilk desteklerin bin 853 dolar ile bin 849 dolar bandında bulunduğunu bildirdi. Bu seviyelerin altındaki hareketlerin sürmesinde ise düşüşlerin devam edebileceğini kaydeden Balcı, sonraki desteklerin ise bin 840 dolar ve bin 818 dolarda yer aldığını ifade etti.

İlk dirençlerin bin 877 dolar ve bin 892 dolarda sonraki dirençlerin de bin 895 dolar ile bin 905 dolar bandı ve bin 920 dolarda konumlandığına yönelik değerlendirmede bulunan Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı “Destek seviyelerinde tepki alım denemeleri görülebilir.” diyerek olası yükselişi işaret etti.

Gram altın fiyatı alıcılı

Gram altın fiyatının onsun hareketine odaklandığını belirten Alan Yatırım, gram değerinin oldukça kararsız bir görünüm sergilediğini kaydetti. Alan Yatırım, geçtiğimiz hafta dolar/TL’nin düşmesiyle geri çekilen gram fiyatının bugün alıcılı bir görünüm sergilediğini dile getirdi.

Gram fiyatının orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin içinde bulunduğunu kaydeden Alan Yatırım, gram değerindeki kısa vadeli dirençlerin 460 lira ve 463 lirada bulunduğunu, desteklerin ise 457 lira ile 454 lirada konumlandığını belirtti.