Kategoriler
Ekonomi

Altın fiyatlarında satış devam ediyor… Fiyatlar ve yorumlar

Altın, piyasalardaki zayıf seyrini sürdürüyor.

Küresel piyasalardaki olumlu havanın etkisiyle uzmanlar, dolar ve ons fiyatlarının düşüş eğiliminde olduğunu belirtti. ABD yeni Başkanı’nın Joe Biden’ın olacağı, Hazine Bakanlığına Yellen’in getirileceği ve Kovid-19 aşı çalışmalarına ilişkin gelişmeler, küresel piyasalardaki risk iştahını artırıyor.

Analistler, değerli madenin zayıf seyrettiğini bildirdi. Ons, dünkü kapanışında, önceki kapanışının yüzde 0,27 üstünde yer alırken gram fiyatı, yüzde 0,62 değer kaybetti.

Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, “Altın fiyatları aşı konusundaki gelişmeler, seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ve ekonomik verilerin etkisiyle Haziran ayından bu yana en uzun kayıp serisine yöneldi.” değerlendirmesinde bulundu.

Ons yatay seyir izliyor

Altının ons fiyatı, dünkü kapanışının yüzde 0,07 üstünde, bin 810 dolarda. Ziraat Yatırım, “Genel risk algısındaki görüntü ile birlikte” ons altın fiyatının bin 825 dolar direncinin altındaki hareketlerine devam edebileceğini bildirdi.

Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan FX Bülten’in bugünkü sayısında “Diğer yandan, 200 günlük ortalamanın da bulunduğu 1.795 – 1.800
destek bölgesinin altına yaşanabilecek bir sarkmada 1.775 seviyesine kadar düşüş görülebilir.” ifadeleri kullanıldı.

Ons, dünkü kapanışında, bin 809 dolar; gram ise 458 liradan işlem gördü.

Gram 4 ayın en düşük seviyelerinde

Gram altın fiyatı, önceki kapanışının yüzde 1,08 altında. Gram, 453 liradan işlem görüyor.

Onstaki zayıflık ve Türk lirası varlıklarında güçlenme çabalarına paralel olarak gram altının ağustostan beri en düşük seviyelerde bulunduğunu bildiren Alan Yatırım, gram fiyatı hakkında “…kısa vadeli 461.31’deki önemli desteğini aşağı yönlü kırdı.” yorumunu yaptı.

Alan Yatırım, gram değerindeki dirençlerin 461 lira ve 473 lirada; desteklerin 448 lira ve 436 lirada yer aldığını kaydetti.

Çeyrek altın ne kadar?

Çeyrek altın ise dolar/TL ve ons fiyatına paralel yönde etkilenirken önceki kapanışına göre yüzde 1,1 civarında değer kaybında bulunuyor. Altının çeyrek cinsindeki fiyatı, 744 Türk lirasından işlem görüyor.