Kategoriler
Ekonomi

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi

24 Mart 2020 tarihli altın fiyatlarında son dakika gelişmesi…

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19) özellikle yatırımcıların güvenilir yatırım aracı olarak altına yönelmesini sağladı. En bilindik ve güvenilir ‘yastık altı yatırım’ olarak isimlendirilen altın fiyatlarının, talep doğrultusunda yükselişe geçmesi olağan bir durum olarak gözükmektedir.

Gram altın fiyatları yukarı doğru bir yükseliş gösterirken, ons altında gelişen yeni fiyatlar bu yükselişi destekliyor. Ons altının yükselişe geçmesiyle birlikte gram altındaki yükseliş hivme kazandı. 

Dünya borsalarında meydana gelen hızlı çöküşün nedeni olarak yatırımcıların piyasalardan çektiği paralar olarak nitelendirilirken; bu nedenle dünya borsasında 87 trilyondan sadece 59 trilyon dolar kaldığı açıklandı. Şirket hisselerinde gelişmekte olan değerler sabit kalmamakla birlikte yatırımcılar yeni hedefi olarak altını seçti.

Ons altın hedefi yükseltiyor

1600 doları bulan ons altın, gram altında gelişmekte olan yükselişi hareketlendirdi. 327.6 TL ile güne başlayan gram altın değerini 332.8 TL’sına kadar çıkarmış görülüyor. Gram altın işlem açılış fiyatını 330.7 TL olarak belirledi.