Kategoriler
Ekonomi Gündem

Altın fiyatlarında son durum ne?

Altının ons cinsindeki fiyatının günlük bazda, yatay hareket etti.

Ons altın, serbest piyasadaki işlemini, bin 880 dolarlık satış fiyatıyla sonlandırdı. TCMB’nin perşembe günkü kararının ardından dolar/TL ile beraber gerileyen altının diğer cinslerin fiyatı, USDTRY paritesi ile beraber tekrar değer kazandı.

Kapanış dakikasından itibaren altının gram ve çeyrek cinsindeki fiyatları, günlük bazda, yüzde 0,39 oranında kazanç içerisinde bulunuyor.

Piyasaların gündemi neler?

Yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Bankası tarafından verilen kararlar ve açıklamalar, küresel çapta Kovid-19 vaka sayıları, aşı haberleri, Avrupa’daki Brexit süreci, ABD’deki ek mali teşvik paketine ilişkin gelişmeler piyasaları etkileyen gündemler arasında bulunuyor.

Pandemi sebebiyle dünya, endişe altındayken değerli maden ve döviz kurlarındaki oynaklık sürüyor.

Altın fiyatları kapanışta ne kadar oldu?

ABD’deki Noel tatilinin girmesiyle içinde bulunduğumuz haftadaki işlemlerine perşembe günü son veren altının ons cinsindeki değeri, gün boyu bin 869 dolar ile bin 881 dolar bandında hareket ettikten sonra kapanışta bin 879 dolardan işlem gördü.

Gram altın ise 454 lira ile 463 lira arasında hareket ettikten sonra kapanışını 458 liradan yaptı.

Ons altının haftalık bazdaki değişim oranları

Ons altının geçen hafta yüzde 2,3 oranında olan haftalık kazancı, bu hafta, eksi yöne indi. Altının ons cinsindeki değeri, haftalık bazda, eksi yüzde 0,04 oranında bulunuyor. Ons altının aylık bazdaki değişimi, geçen haftanın kapanışında yüzde 0,81’ken bu haftanın kapanışının ardından yüzde 3,92 oranına yükseldi.

Altının onsundaki yıllık bazdaki kazanç, geçen hafta yüzde 27,2 oranındayken yüzde 24,37 oranına geriledi.

Gram altın fiyatı ne kadar değişti?

Altının gram cinsindeki fiyatı, haftalık bazda, yüzde 0,44 oranında geriledi.

Gram altının fiyatının aylık bazdaki değişimi, artı yönden, yüzde 0,13 oranında olurken gram, geçen haftanın kapanışında yüzde 63,26 oranında olan yıllık bazdaki kazancını, yüzde 59,10 oranına geriletti.

Exit mobile version