Kategoriler
Ekonomi

Altın fiyatlarında son durum

Koronavirüsün meydana getirdiği ekonomik değişikliklerden en büyük etkilenen altın piyasası oldu. Yatırımcılar önümüzdeki günlerde paralarını dünya borsasından çekmiş ve bu da borsanın ciddi kayıplara uğramasına neden olmuştu. Türkiye’de ‘yastık altı yatırım’ olarak adlandırılan altın piyasasında 30 Mart itibariyle yükseliş hız kazandı. İşte altın fiyatlarında son durum…

Altın fiyatlarında yükselme eğilimi sürüyor

30 Mart 2020 tarihinden itibaren ons altın fiyatında görülen yükseliş gram altını da olumlu etkiledi. Yatırımcıların hızla altına yönlenmesine sebep olan salgın hastalık dünya piyasalarına da etkisini yansıtmış oluyor. Gram altın gün itibariyle iç piyasadaki değerini 340 TL olarak yükseltti.

Dünyanın ortak sorunu hale gelen virüs salgını yaşanan gelişmelere bir yenisini ekledi. Ons altın fiyatının geçtiğimiz günlerde yükselişi hız kaybetmeden devam ederken, değeri bin 615 olarak belirlilik kazandı. Yaşanan tüm bu gelişmelere FED’in finansal olarak genişleme açıklamasının sebebiyet verdiği düşünülüyor.

İç piyasalara baktığımızda 30 Mart 2020 tarihli altın fiyatları, gram olarak 340 TL’yi gördü. Çeyrek altın ise satışını 521 TL üzerinden yapıyor.