Kategoriler
Ekonomi

Altın fiyatlarında tepki alımları görüldü

Gelişmelerle birlikte sert düşüş yaşayan altın fiyatlarında, tepki alımları görüldü. Kovid-19 vakalarının onsta yatay seyre sebep olduğunu bildiren Ziraat Yatırım, tepki yükselişinin sınırlı kalabileceğini dile getirirken Alan Yatırım, “…ons altın yükseliş için zemin yapma çabası içerisine girdi.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD seçim sonuçları, teşvik paketine ilişkin beklentiler küresel piyasalardaki risk iştahını azaltırken Türkiye tarafındaki siyasi gelişmeler de dolar/TL’deki düşüşte etkili oldu. Kovid-19 aşısı çalışmalarına ilişkin Pfizer ve BionTech’in ortak açıklaması da fiyatlardaki sert sağlarken altın fiyatlarında bugün yükseliş görüldü.

Uzmanlar, bu yükselişin artan Kovid-19 vakalarından kaynaklandığını bildirdi. Değerli maden, dünkü kapanışının biraz üstünde. Dünkü kapanışta, ons, önceki kapanışının yüzde 0,63 üstünde bulundu. Gram ise yüzde 0,85 değer kaybetti.

Alan Yatırım, bugünkü notunda, “Aşı haberiyle birlikte altında alım yönlü pozisyon alanların sayısı azalsa da koronavirüs salgınında vaka sayılarındaki artış ve dolardaki değer kaybına bağlı olarak ons altın yükseliş için zemin yapma çabası içerisine girdi.” ifadelerini kullandı.

Altın fiyatları ne kadar?

Saat 11.49’dan itibaren altının onsu, önceki kapanışının yüzde 0,27 üstünde. Gram yüzde 0,08 artışta. Çeyrek altın, yüzde 0,05’lilk yukarı yönü değişim içerisinde. Aynı dakikadan itibaren onsun satış fiyatı, bin 879 dolar, gramın 462 lira, çeyreğin ise 758 lira.

Cumhuriyet altını da yüzde 0,08’lik yukarı yönlü değişimle 3 bin 85 liradan işlem görüyor. Alan Yatırım, altın fiyatında orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin bulunduğunu kaydetti.

Aşı haberlerinin etkisi sürebilir

Aşı çalışmalarına ilişkin gelen olumlu yöndeki haberlerin altın fiyatları üzerindeki etkisinin sürebileceğini ve yükselişlerin sınırlı kalabileceğini kaydeden Ziraat Yatırım, “Bu kapsamda da değerli madenin 1.888 direncinin altında kalabileceğini öngörüyoruz.” yorumunu yaptı.

Ons fiyatındaki artışın görülmesi durumundaysa bin 900 doların ana direnç olarak izleneceğini paylaşan Ziraat Yatırım, olası düşüşlerdeyse bin 865 ve bin 850 dolar seviyelerinin destek olarak takip edileceğini bildirdi.