Kategoriler
Güncel Gündem SonDakika

“Altın günleri devam ediyor”… Fiyatlar ve piyasa yorumları

Ons altın, dünkü kapanışta, bir önceki kapanışının yüzde 0,9 üstünde değer gördü. Gramdaki kazanç ise yüzde 1,86 oldu. Saat 11.32’den itibaren Ons fiyatı, önceki kapanışının yüzde 0,03 altında. Gram ve çeyrek altın türlerinin fiyatı ise yüzde 0,22 değer kazancında.

Aynı dakikadan itibaren ons, bin 958 dolardan işlem görüyor. Gramda da 434 lira alış, 438 lira satış fiyatları görülüyor. Çeyrekteki alış 704 lirayken satış, 719 lira.

Ons altın, kırdığı rekorun ardından kâr satışları görse de analistler, ons altın fiyatının yükseliş gücünü koruduğunu belirtti. Uzmanlar, dolar/TL’deki yükselişin gram altın fiyatına da yansıdığını kaydederken Alan Yatırım, gramdaki rekorun yenilendiğini dile getirdi. Gram fiyatı, 438 lira civarına kadar yükseldikten sonra bir miktar düştü.

Ziraat Yatırım, ons fiyatındaki yükseliş eğiliminin bu akşam yapılacak ABD Merkez Bankası (FED)’nın toplantısına kadar sürebileceğini bildirdi. FED, faiz kararını bu akşam saat 21.00’de açıklayacak. Bankanın basın toplantısı ise 21.30’da yapılacak.

Alan Yatırım, bugünkü notunda, ons fiyatının bin 950 dolar çevresinde dengelenmeye  çalıştığını kaydetti.

“Altın günleri devam ediyor.”

Piyasaların gündeminde altının ilk sırada olduğunu belirten Meksa Yatırım‘dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, “Deyim yerinde ise piyasaların ‘altın günleri’ devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Analistler, bugünkü notunda, ons fiyatındaki desteğin bin 945 dolar seviyesinde bulunduğunu belirtti. Ziraat’in piyasa bülteninde, sonraki desteklerin bin 929 dolarda ve bin 912 dolarda konumlandığını kaydedildi.

Ziraat Yatırım, teknik açıdan ons fiyatındaki sıralı desteklerin bin 967 dolar ile bin 987 dolar ve 2 bin 5 dolarda bulunduğunu dildirdi.

Gram altın fiyatında yükseliş

Ons fiyatının yanı sıra gram altın fiyatında da teknik açıdan orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin bulunduğunu kaydeden Alan Yatırım, gramdaki kısa vadeli desteklerin 433 lira ile 430 lirada yer aldığını, desteklerin ise 436 lira 435 lirada konumlandığını belirtti.

Kaynak: Taşınmaz Haber, Döviz.com