Kategoriler
Gündem

Altın kaybetmeye başladığı seviyeye yükseliyor… 21 Ekim altın fiyatları

Son zamanlarda üst üste aşağı yöndeki kapanışla sonlandıran altın fiyatlarında, toparlanma eğilimi sürüyor. Uzmanlar, ABD’deki teşvik paketinin çıkmasına ilişkin olumlu gelişmelerin doları zayıflattığını, altını ise toparlanmaya soktuğunu ifade etti.

Ziraat Yatırım, ABD’de teşvik paketine ilişkin süregelen teşvik paketi görüşmelerindeki iyimser açıklamalarla birlikte risk iştahının desteklendiğini belirtti.

Ziraat Yatırım, ayrıca, iyimser açıklamalara bağlı olarak artan risk iştahının yanı sıra ons altın fiyatında da 50 günlük ortalama olan bin 925 dolar civarına yaklaştığını kaydetti. Ziraat Yatırım tarafından yayımlanan FX Bülten’de, bin 925 dolar seviyesinin onstaki düşüş trendinin başladığı seviyeye de yakın olduğunu dile getirdi.

Uzmanlar, ons altın fiyatındaki bin 920 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu bildirdi. FX Bülten’de ise “Şu aşamada teşvik paketi ile ilgili olumsuz bir haber gelmedikçe parite 1.925 direncini kırma denemeleri yapabilir ki Dolar’da belirgin bir zayıflık var. Söz konusu seviyenin kırılması durumunda da 1.937 ilk etapta hedef olabilir. Diğer yandan olası düşüşlerde 1.910 desteğinin altında 1.898 hedef olarak izlenebilir.” yorumunda bulunuldu.

Lira güçlenebilir gram altın düşebilir

Alan Yatırım, bugünkü bülteninde, altının ons fiyatındaki yükselişin gram altın fiyatını hafif alıcılı kıldığını ve bununla birlikte gramın 483 lira civarında işlem gördüğünü belirtti. Alan Yatırım, risk iştahındaki artışa bağlı olarak Türk lirası varlıkların güçlenmesiyle birlikte gramın değerinde aşağı yönlü baskı olabileceğini kaydetti.

Alan Yatırım, bugünkü notunda, teknik açıdan ons ve gramda orta vadeli yükseliş trendinin bulunduğunu bildirdi. Alan Yatırım, orta ve kısa vadede düşüş trendinin bulunduğunu ifade ettiği gram altın fiyatındaki teknik açıdan kısa vadeli dirençlerin 484 lira ile 490 lirada, desteklerin ise 478 lira ile 472 lirada yer aldığını kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar?

Saat 12.21’den itibaren ons altın, önceki kapanışının yüzde 0.58 üstünde bin 917 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise yüzde 0.24 oranındaki kazançla 483 lirada bulunuyor. Çeyrek altın da yüzde 0.24’lük artışla 793 lira seviyesinde yer alıyor.