Kategoriler
Ekonomi

Altın rekora göz dikti

Yurt içinde yatırım yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri gram altın. Rekora göz dikmiş olan gram altın, bu yılın ilk üç ayında yatırımcısına yüzde 6.6 değerinde kazanç sağladı. Aynı zamanda gram altın üst üste dördüncü ayda da yükselişini devam ettirdi.

Yükselişler 2018 yılının Aralık ayında başlamıştı, üst üste dördüncü ayda da yükselişte olan gram altın bu süreçte toplamda yüzde 13.5 değerinde getiriyi yatırımcısına sağlamış oldu. Elbetteki bu yükselişte ons (31 gram) fiyatlarının uluslararası piyasada yükselişte olması ve dolar/TL’deki hareketler de etkili oluyor.

Altın fiyatları ne kadar?

Gram altın, 22 Mart 2019 tarihinde son 6 ayın en yüksek seviyesi olan 246.7 TL’yi görmüştü. Mart ayını ise 232.6 TL’den tamamladı. Altın bugün itibarıyla 238 TL’ye yükselmiş durumda. Dolar fiyatları kurunun 5.55 TL’nin üzerinde kalmaya devam etmesinin bir süre daha gram altınında yukarı yönde tepki vermeyi tetikleyebileceğini söyleyen uzmanlar, “Teknik olarak, 223 TL önemli bir destek. Bu seviyenin üzerinde olduğu zamanlarda sürece yukarı yönde potansiyelini korumaya devam edebilir” dedi.