Kategoriler
Toki Haberleri

Altındağ Cinderesi kentsel dönüşüm projesi başladı

Ankara İli, Altındağ İlçesi, Cinderesi’nde hayata geçirilecek olan Altındağ Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili temel atma töreni düzenlendi. Proje kapsamında toplam 451 adet konut hayata getirilecek.

Temel atma törenine katılan ve orada bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı konuşmada; hayata geçirilecek olan toplu konut projesinde 2 binden fazla vatandaşın yaşayacağını söyledi. Bakan Kurum ayrıca konut projesinin şimdiden hayırlı olmasını diledi. Kurum ayrıca  Türkiye’nin geleceği için çok çalışılması gerektiğini de belirtti.

Proje 4 etaptan meydana gelecek

Ankara, Altındağ ilçesinde hayata geçirilecek olan Altındağ Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi toplam 4 etaptan meydana gelecek. Proje tarihin ve kültürün ön plana çıkarıldığı çok önemli bir kentsel dönüşüm projesi olacak.

Altındağ’da hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabı, Ankara Kalesi ve çevresini kapsıyor. Projenin ikinci etabı Hergelen Meydanı’nın yer aldığı bölgeyi kapsıyor. Kentsel dönüşüm projesinin üçüncü etabı Ulus’taki Yahudi Mahallesi olarak bilinen bölgeyi kapsıyor. Son olarak dördüncü etap ise Altındağ Belediyesi binasının bulunduğu bölgeyi kapsayacak. Dördüncü etap ağırlıklı olarak otopark ihtiyacını karşılayacak şekilde projelendirilmesi bekleniyor.

Dördüncü etap içerisinde yer alan Altındağ Belediyesi binası kentsel dönüşüm nedeni ile başka bir bölgeye taşınması planlanmaktadır. Gültepe Mahallesi Aktaş mevkiinde yer alan bölgedeki eski konutlar yıkılmış olup bu bölgeye de yaklaşık 303 konut hayata geçirilecek.

Proje ne zaman teslim edilecek?

Yaklaşık 107 milyon lira yatırım değerine sahip Altındağ Cinderesi Kentsel Dönüşüm Projesi 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanmaktadır. Yatay mimaride hayata geçirilecek olan projede 2+1 ve 3+1 tip daire seçeneklerine yer verilecek. Proje içerisinde yer alacak olan konut blokları en fazla zemin kat + 5 normal katlı olarak inşa edilecek.

Ankara’ye yeni millet bahçeleri geliyor

Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi, İmrahor Vadisi 1.Etap Millet bahçesi, Kahramankazan Millet Bahçesi ve Kızılcahamam Millet Bahçesi inşaları devam etmektedir. Akyurt, Çubuk, Cebeci, Keçiören, Sincan ve Mamak Millet Bahçeleri ise ihale ve tasarım aşamasında bulunuyor.