Kategoriler
Toki Haberleri

Amasya Taşova Toki Konutları için kura süreci tamamlandı

Amasya Taşova ilçesinde yükselen 158 konutun hak sahipleri düzenlenen kura ile belirlendi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen süreçte, ‘hak sahiplerinden konut belirleme kurası’ sağlık tedbirleri kapsamında seyirciye kapalı bir şekilde gerçekleştirilmiştir. TOKİ’nin merkez binasında yapılan kuranın saat 15.00’te başladığı bilgisine ulaşıldı.

Amasya Taşova konutları hak sahiplerini buldu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığıyla dar ve orta gelirli vatandaşların ev alma süreci devam ediyor. Yapılan açıklamada, Amasya’nın Taşova ilçesinde yükselen 158 konutta hak sahibi olmak isteyenler, ‘hak sahiplerinden konut belirleme kurası’ kapsamında sonuçları bekledi. TOKİ’nin merkez binasında 15.00’te başlayan kura çekilişlerinin noter huzurunda tamamlandığı görüldü.

2+1 ve 3+1 şeklinde tercihlere ayrılan konutlar; 118 adet asil başvurusuna sahip 2+1 ile 40 adet asil ve 8 adet yedek 3+1 daireye talip oldu. Kura çekilişi TOKİ’nin resmi web adresi olan www.toki.gov.tr üzerinden canlı olarak yayınlandığı gibi aynı yayının Facebook üzerinden verildiği açıklandı. Bu esnada Amasya’nın Taşova ilçesinde ikamet eden vatandaşlar müftülük konferans salonunda kurayı canlı olarak izlediler.

Kura sonuçları duyuruldu

Sağlık tedbirleri kapsamında seyircisiz olarak noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekilişlerinde katılımcılar isteğe bağlı olarak müftülük konferansında canlı yayını izledi. 15.00’te başlayan çekilişlerin 2+1 ve 3+1 daireler için yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Kura sonucunda daire sahiplerinden biri olmaya hak kazanan vatandaş Menekşe Güner, sevincini basın yoluyla duyurdu. Güner, 2018 yılından itibaren beklemede kaldıklarını ve 2.kattaki bir daireden ev sahibi olmaya hazırlandığını söyledi. Mutlu olduğunu ifade eden vatandaşın aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmesi dikkatlerden kaçmamıştır.

Sonuçlanan çekilişte ismi çıkan bir diğer vatandaş Yusuf Kırtape, çok sevinçli olduğunu söyleyerek “Hayallerimde gerçek oldu” diye konuştu. Son olarak diğer vatandaş Hanife Özdemir, mutlu olduğunu ve hayalinin gerçekleştiğini vurguladı.

Yatay mimari ile öne çıkan konutlar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen 158 konutun Amasya’nın Taşova ilçesinde hayata geçirildiği bilgisi verildi. 14 Kasım 2019 yılında gerçekleştirilen ihale kapsamında ilk adımların atıldığı konut projesinde yatay mimari öne çıkıyor.

Yüksekliklerinin zemin+4 olduğu konutlarda 2+1 dairelerin 118 adet olduğu duyuruldu. Geride kalan toplam rakamın 40’ı ise 3+1 dairelerden oluşmaktadır. Mahalle kültürünü yaşatacak olan projenin “geleneksel konut” girişimleri kapsamında kültür mirasını koruyacağı bilgisi verilmişti.