Kategoriler
Emlak Haberleri

Amerika’da her bütçeye uygun ev satın alarak dolar kazanın

Amerika’da her bütçeye uygun konut satışı yaptıklarını açıklayan Trusa Investment Management CEO’su Erdem Sezer, bu işi Türkiye’de 15 yıldır devam ettiklerinden bahsediyor. Amerika’da ise 5 yıldır hizmet verdiklerini açıklayan Sezer, yatırımcıları Amerika’ya gitmeden ev sahibi yaptıklarını belirtti. Buna göre, yatırımcı seçtiği eyaletten evi satın aldıktan sonra; kiralama, vergi takibi, kiraların toplanıp hesaba yatırılması gibi detaylı ve yorucu süreçler Trusa Investment Management altında tamamlanıyor.

Amerika’da her bütçeye uygun ev seçeneği

Trusa Investment Management CEO’su Erdem Sezer, Amerika’da yatırım yapmak isteyenleri şirket çatısı altına davet ediyor. Kişilere birçok fırsat verdiklerinin altını çizen Sezer, “Yatırımcıdan yalnızca istediği eyaletten ev seçmesi istenmektedir” dedi. Geriye kalan evrak işlerini Trusa Investment Management altında tamamladıklarını söyleyen CEO, “Artık Amerika’da her bütçeye uygun ev satın alabilirsiniz.” uyarısında bulundu. Amerika’da toplamda 5 ofis ve 47 kişilik profesyonel ekiple birlikte hizmet vermeye devam eden şirket, oluşturulan altyapı sayesinde, müşterilerini ev sahibi yapıyor. Yatırımcıyı yalnızca ev sahibi yapmakla kalmayan ekip, satın alınan evin diğer emlak işlerini de bünyesinde yürütüyor. Yalnızca 30 gün süre içerisinde ev sahibi olan yatırımcılar, dolar kurunun sayesinde kazandıkları kiralarla Türkiye’de kâr elde etmeyi başaracak.

Ev almanın doğru zamanı geldi

Erdem Sezer, Amerika’da ev sahibi olmak isteyenlere önemli detayları aktardı. ABD’de gayrimenkul almak için zamanın doğru olduğunu söyleyen Sezer, bunun için başka bir dönemi beklemeye gerek olmadığını vurguluyor. Gayrimenkulün uzun dönemli bir yatırım olduğunu hatırlatan CEO, “Alınacak kira her ay dolar şeklinde alınır. Hem düzenli bir geliriniz olur hem de döviz kurundaki dalgalanmalar sizi etkilemez. Evinizi bugün satın alıp 3 ay içinde satamayacağınız için, ev yatırımcısına 3-4 yıl gibi düzenli kira geliri sağlar ve enflasyon karşısında paranızı korur.” açıklamasını yaptı. Yatırımcının seçtiği eyalet, gayrimenkul vergisi tutarı ve anlaşma yapılan şirket gibi detayları hafife almaması konusuna değinen Sezer; şirket hakkında mutlaka ABD ofisinin olup olmaması konusunda uyarıda bulundu. Ev almak isteyen yatırımcının bütçesine göre 1’den fazla ev satın almasının gerektiği son günlerde; nakit ihtiyaçları küçük evleri daha hızlı ve düşük komisyon masraflarıyla elden çıkarmada birebirdir.

Ev yıllık maliyetten yüzde 10’unu kazanç olarak dönüştürüyor

Evin amortisman (geri ödeme) süresinin ortalama 9.5 ila 10 yıl arasında değişim gösterdiği, evlerden maliyetin yüzde 10 kadar yıllık kazanç sağlanabileceği bilinmektedir. Sezer, kazanç konusundaki örneğini, Hamdi Alkan olarak gösterdi. Alkan’ın Trusa’da oldukça eski bir müşteri olduğuna dikkat çeken Sezer; Alkan’ın yaklaşık 5 yıl önce Trusa ile ABD’den ev satın aldığı konusuna açıklık getirdi. “Hamdi Bey, evini aldığında dolar henüz 2,70 seviyelerindeydi. Bugün dolar neredeyse 3 katına çıkmış durumda. Geçen 5 sene içerisinde evin kira getirisi katlanmış ve aldığı evin yaklaşık yüzde 60’ı ödenecek kıvama gelmiştir.

Sizlerde böyle bir yatırımı 5 sene önce Hamdi Alkan’la birlikte yapmış olsaydınız, yatırdığınız 200 bin TL bugün 662 bin TL olacaktı. Ek olarak, bu süre içerisinde evin size her ay getirdiği kira getirisi 221 bin TL’ye yükselecekti.” diyen Erdem Sezer; ABD’de alınabilecek bir evin Türkiye’de aynı fiyat üzerinden de alınabileceğini ifade ediyor. Ancak yatırımcıya dolar kazancı sağlayan evler, bir evin kira getirisine göre 3 kat daha kazanç sağlayacak. Şirket bünyesinde daima müşterilere güven sunan Trusa Investment Management, Amerika’da her bütçeye uygun ev satın almanıza yardımcı olur. Hizmetleri yakından takip etmek ve her konuda bilgi edinmek için mutlaka iletişim bilgilerinden ekip ile irtibata geçebilir ya da web sitesini ziyaret edebilirsiniz.