Kategoriler
Emlak Haberleri

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ağustos’ta açılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi projesi açılışa hazırlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum söz konusu proje ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan, Ankara’da bulunan Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ağustos’ta açılacağı bilgisini vermiştir. Söz konusu millet bahçesi projesi A760 bin metrekare büyüklüğe sahip arsa üzerinde hayata geçirilecektir. Millet bahçesi projesi ayrıca 89 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacaktır.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi millet bahçesi Ağustos’ta açılıyor

Ankara Altındağ Aktaş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni yapılmıştır. Ayrıca bu törende Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, söz konusu proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştur.

Anadolu Ajansı’nda bulunan habere göre, Bakan Murat Kurum, başkent Ankara’da hayata geçirilen yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Bunun sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi projesinin 2021 yılı Ağustos ayında açılacağını duyurdu.

Millet Bahçesi, yeni gençlik parkı olacak

Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum, çalışmalarını soluksuz bir şekilde sürdürüldüğünü belirtti. Kurum, “Bu yoğun çalışmanın sonucunda 760 bin metrekare büyüklüğündeki Atatürk Kültür Merkezi yapımında sona yaklaştıklarını söyledi. Ayrıca törende şu açıklamaları yaptı: “Yeni Gençlik Parkı diyebileceğimiz bir yer olacak. Ankara’nın kuzeyinde Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk Kültür Merkezi ve Gençlik Parkıyla yeni ekolojik koridor oluşturuyoruz. Cumhurbaşkanı’mızın katılımı ile, Ağustos ayında Millet Bahçesi projesini vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olacağız.” diye konuştu.

Projede neler var?

Millet bahçesi projesi içerisinde Millet Kıraathanesi, cami, sanat atölyeleri, çayhane, kır lokantası yer alacaktır. Ayrıca pazar yeri, tohum merkezi, çocuk kulübü, binicilik merkezi, sağlık merkezi, tramvay durakları de bulunacak. Bunların dışına ayrıca bakım onarım merkezi, çok amaçlı bina ve kapalı otoparklar mevcuttur.

Rekreasyona ayrılan bölüm içerisinde ise biyolojik gölet, gösteri-yansıma havuzları, tören alanı, buz pisti bulunacaktır. Ayrıca kaykay pisti, bisiklet ve koşu yolları yer alacaktır. Toplanma meydanı, çayır amfi, açık ve kapalı otopark alanları, açık hava spor alanları, çocuk oyun alanları da diğer bulunan alanlar arasında bulunmaktadır.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…