Kategoriler
İhaleler

Ankara Büyükşehir Belediyesi 63 konutu satışa sunuyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki 63 konut satışa sunuldu. Gayrimenkullerin ihale yoluyla belirlenecek kişileri ev sahibi yapması beklenirken; Emlak İstimlak Daire Başkanlığı tarafından beklenen detaylar aktarıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait 63 konut elden çıkıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı, Çankaya ilçesi İlkbahar Mahallesi’ndeki 63 konutun, “Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında satılacağı bilgisini paylaştı. Düzenlenmesi beklenen ihalenin, 24-25 ve 26 Ağustos günlerinde kapalı teklif usulünce gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yaklaşık olarak 34 milyon 229 bin TL gelir elde edilmesi hedeflenen konutlardan satışa sunulanlar; 2+1, 3+1 ve 4+1 tipteki daireler oldu. Ödeme seçenekleri arasında peşin veya kredili ödeme alıcıların tercihine bırakıldı.

Anahtar teslimli konutların muhammen bedeli 318 bin TL ila 1 milyon 19 bin TL arasında değişiyor. Belediyenin satışa sunduğu dairelerin ise 120 ila 250 metrekare arasında olduğu bildirildi.

İhalenin detayları belediyenin resmi sayfasında paylaşıldı

Alıcı taraftan istenen şartlar ise; taşınmaz mal satış şartnamesi ve diğer eklerine ilişkin belgeleri belirtilen tarihe kadar hazırlamaktır. Daha sonra bu belgelerin Emniyet Mahallesi, Hipodrum Caddesi, A Blok Giriş Kat No:5 Yenimahalle/ Ankara adresine teslim edilmesi gerekiyor. Bu adreste bulunan Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığının 19 No’lu bankosunda gerekli belgeler incelenecektir.

Satışlar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sayfası olan www.ankara.bel.tr adresinden ulaşım sağlayabilir. Kişilerin toptan ve perakende satışlar adına 300 TL şartname ücretinin ardından, 24 Ağustos Pazartesi tarihinde saat 10:00’a kadar başvuru yapması isteniyor.

İhale için 3 gün süre verildi

“Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında satışa sunulan 63 konutun detaylı bilgisi belediyenin web adresinde yer alacak. İsteyenler buradan blok, konum, kat ve fiyat listesine kolaylıkla ulaşabilir.

Büyükşehir Belediyesinin aktardığı bilgide, mülkiyetinde mevcut bulunan taşınmazların satışı kapalı usule göre gerçekleştirilecek. 24 Ağustos Pazartesi günü başlayan ihalenin, toplamda 3 güne yayılması ve 26 Ağustos Çarşamba gününde sonlanması bekleniyor. Alıcı tarafın en geç 26 Ağustos Çarşamba günü saat 12:00’a kadar Büyükşehir Belediyesinin 7. Kattaki Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanlığına ilgili belgeleri iletmesi gerekmektedir. Bu belgeler arzuya göre elden ya da iadeli taahhütlü posta yoluyla teslim edilebilecek.

Konut ihalesinin saat 14:00’da Büyükşehir Belediyesinin 1.kattaki Ercümen Toplantı Salonu’nda vatandaşların katılımına açık bir şekilde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Konut satış ihalesi için gerekli belgeler nedir?

Alıcının ihale esnasında mutlaka bilgi ve belge zorunluluğunu karşılamış olması gerekiyor. Bunlar sırasıyla;

Kimlik ve Yetki belgeleri,

İkametgâh İlmühaberi,

Teminat alındı makbuzu veya banka teminat mektubu,

Yer görme belgesi,

Şartname alındı makbuzu,

Teklif mektubu’ yer almaktadır.