Kategoriler
Emlak Haberleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi düşük gelirli vatandaşlara ev kiralıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), konuta ihtiyacı olan yeni evli çiftler ile 65 yaş üstü vatandaşlara uygun fiyatlardan ev kiralayacak. Ekonomik durumu yeterli gelmeyen vatandaşların tespit edilmesi durumunda belirli şartların karşılanması gerekiyor. Mamak’ta yer alan yerleşim yerinde 400 kadar konut için detaylı bilgileri haberin devamında öğrenebilirsiniz.

Ankara Büyükşehir Belediyesi şartları sıraladı

Mamak Araplar Mahallesi’nde yapım yılı 2002 olan ve 18 yıldır atıl durumda olduğu belirtilen Eserkent Sosyal Konutları, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), tarafından yenilendi. Toplamda 400 adedi bulan konutlar, 1+1 olmakla birlikte 5 bloktan oluşmaktadır. İçerisinde beyaz eşya bulunan dairelerde; çamaşır makinası, buzdolabı, set üstü ocak-fırın ve davlumbaza yer verildi. ABB Meclisi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre, 400 dairelik 1 oda 1 salon konutlar için istenilen aylık bedel 100 TL’dir. Konutlardan yararlanmak isteyenler için eşit şartların bulunduğu bilgisine ulaşılırken, oturum sağlayan kişilere verilen süre 2 yılla sınırlandırıldı. Bu süre zorunlu haller karşısında Encümen kararıyla yeniden değerlendirilmeden geçirilecek ve 1 yıl daha hak verilecektir. Konutlarda kira ödemelerinin 3-6 aylık periyotlarla yapılmasını kararlaştıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, başvurularda ilk şartı kişilere ait bir evin olmaması olarak sundu.

Başvuru şartları nelerdir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB),  kişilere imkânlardan yararlanabilmek için belirli şartlar sunuyor. Başvuru sırasında yoğun talebin oluştuğu görülürse 400 konut için noter huzurunda kura çekilişi yapılacak. Başvuru detaylarını paylaşan ABB, Meclis kararıyla şu şartları önümüze sıralıyor:

Başvuru yapan kişilerin aylık gelirleri 3 bin TL’yi geçmemelidir. Bu rakam her yıl enflasyon artışına bağlı olarak yenilenecek.

Aylık kira bedeli 100 TL olmakla birlikte her yıl en fazla TÜFE oranında artış yaşanacak.

Kira ödemeleri 3-6 aylık periyotlara bağlı olarak ödenecek.

Engelli başvuru sahiplerince ‘bakıma muhtaç’ olması ve bakıcılarıyla beraber ikamet ediyor şartı karşılanmalıdır.

Konutlardan yararlanma süresi 2 yıla indirgenmiş, ancak belirli duruma göre Encümen kararıyla en fazla 1 yıl daha uzatılabilecek.

Tahsis işlemlerinden önce tahliye taahhütnamesi verilecek. Sürenin bitimi halinde, herhangi bir tebligata gerek görmeksizin tahsis edilen konutun teslim alındığı şekliyle verilmesi istenecek.

Tahsis edilen konut başka bir şahsa devredilemeyecektir.

Konutlarda elektrik, su, doğalgaz ve Telekom gibi belli başlı faturalar ve binanın ortak giderleri oturum görenler tarafından karşılanacak.

Yeni evli çiftlerde başvuru tarihinden en fazla 6 ay önce evlenmiş olanlar değerlendirmeye alınacak ve en fazla 6 ay sonrasında evlenecek olanların başvuruları geçerli sayılacak.

Başvuru sahipleri ikametgahlarını en az 6 ay öncesinde Ankara’ya almış olması gereklidir.

Başvurular, Özel Projeler ve Dönüşüm Dairesi Başkanlığı tarafından kabul edilecek. Gerekli inceleme, değerlendirme ve diğer işlemler Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan geçirilecektir.

Exit mobile version