Kategoriler
Ekonomi Gündem

Ankara Büyükşehir’den öğrencilere kahvaltı kartı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası iş birliğiyle dar gelirli öğrencilere ücretsiz olarak simit ve kahvaltı verilecek. Buna göre; maddi durumu iyi olmayan öğrenciler tespit edildikten sonra 5 bin öğrenciye kart verilecek.

Günün her saati simit alabilecek öğrenciler, sabah kahvaltısından da ücretsiz olarak yararlanabilecek. 

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre dar gelirli öğrencilere “Simit-kahvaltı kartı” verilecek. Tespit edilecek 5 bin öğrenci, bu kartı kullanarak simit alabilecek, kahvaltı yapabilecek.

Sözcü gazetesine açıklamada bulunan Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş “Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimizi tespit edeceğiz ve onlara simit-kahvaltı kartı çıkaracağız. Beş bin öğrencimizin sabah kahvaltılarını ve günün her saati simit ve çeşitlerinden yararlanmalarını sağlayacağız.” diye konuştu. 

Camekanlı satışları esnaf yapacak

Ayrıca, haberde, ABB bünyesinde bulunan Halk Ekmek şirketindeki camekanlı ürün satımı işi, simitçi esnafa devredileceği belirtiliyor. Buna göre; engelli yurttaşlara verilen ama istismar konusu olduğu belirtilen simit camekanı işini, simitçi esnaflar yapacak.  

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Savaş Delibaş “Ankara simidimizin işin ehli olan ustalarımızın ellerinde olması bizim içimizi rahatlatıyor. Sokakta, okullar, kafeler dahil birçok yerde eski tadı yakalayacağız.” sözlerini kaydetti.

Ankara’da ekmek fiyatları ne kadar?

Ankara Büyükşehir Belediyesinin iştirakinde olan Halk Ekmek‘te gramajı 250 değerinde olan normal ekmek 90 kuruşa satılıyor. Aynı gramaj değerine sahip kepekli ekmek 1 lira, tam buğday da denilen köy ekmeği 250 gramla 1 lira 25 kuruştan satılıyor.

Gramaj değeri 100 olan taş değirmeni tam buğday ekmeğinin etiket fiyatı 1 lirada bulunuyor. Öte yandan, Ankara Halk Ekmek‘te 80 gramlık peynirli, kaşarlı, zeytinli poğaçalar 1 lira 75 kuruşa satılırken 80 gram ağırlığındaki sade poğaçaların etiket fiyatı 1,50 lira. Halk Ekmek’in fiyat listesine göre 90 gramlık simitler, 1 lirayken 50 gramlık kandil simidi 1 lira 25 kuruşa satılıyor.