Kategoriler
Güncel

Ankara Etimesgut Belediyesi’nden esnafa kira indirimi müjdesi

Pandemi dolayısıyla sıkıntılı zamanlardan geçen iş yeri sahiplerine bir kira müjdesi de Ankara Etimesgut Belediyesi’nden geldi. Ankara Etiminesgut Belediyesi tarafından pandemin yol açtığı zorlu koşullar nedeniyle belediye mülkiyetinde olan iş yerlerinde esnaflara kira indirimi yapılması kararı alındı. Aynı zamanda pandemi dolayısıyla zorunluluktan kapatılan işletmelerden de kira bedeli alınmayacağı açıklandı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel pandemi dolayısıyla sıkıntı yaşayan belediye kiracılarına kira indirimi uygulanması sağlayacak karara imza attı. Karara göre kapatılan işletmelerden kira alınmayacak. Faaliyetlerine devam eden diğer işletmelere de faaliyet durumlarına göre yüzde 40 ila 90 arasında kira indirimi yapılacak.

Ankara Etimesgut Belediyesi’nden kira indirimi müjdesi

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 2021 senesinin ilk meclis toplantısında belediye kiracılarına destek sağlamak adına bir karara imza atıldığını açıkladı. Pandemi dolayısıyla kapanan belediye kiracısı olan işletmelerden kira bedeli talep edilmeyecek. Diğer işletmelere ise faaliyet durumlarına göre yüzde 40 ila 90 arasında değişkenlik gösteren kira indirimleri uygulanacak. İmza atılan kararı duyuran Etimesgut Belediye Başkanı Demirel “Pandemi nedeniyle faaliyetleri durdurmak zorunda kalan belediyemize ait mülklerde kiracı olan esnaflarımızdan kira alınmayacak ve sözleşmeleri de uzatılacak. Sadece paket servis yaparak ayakta kalmaya çalışan restoran, lokanta, kafe ve bunun gibii kiracılarımıza da yüzde 90 kira indirimi yapılacak.” açıklamalarında bulundu.

Açıklamalarının devamında Başkan Demirel belediye kiracısı olan düğün salonu, otel, meşrubat büfesi ve çiçek büfesi işletmelerine uygulanacak olan kira indirimlerini de açıkladı. Başkan Demirel’in açıklamalarına göre belediye kiracısı düğün salonu işletmelerine uygulanacak olan kira indirimi yüzde 90. Ayrıca belediye oteli işletmecilerine yüzde 60, meşrubat ve çiçek büfesi işletmelerine ise yüzde 40 kira indirimi uygulanacak.

Kira indirimi ne zamana kadar geçerli?

Ankara Etimesgut Belediyesi tarafından alınan kira indirimi kararı kısıtlamaların kalktığı açıklanıncaya kadar geçerli olacak. Kısıtlamaların kaldırılmasından sonra ise yeni bir düzenleme yapılması planlanıyor. Kira indirimi ile açıklamalarda bulunan Başkan Demirel “Belediye kiracılarının kira bedelleri ile ilgili yapılan bu düzenlemeler, COVID-19 salgını için çıkarılan kısıtlamalar boyunca devam edecek. Kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin yeni bir genelge yayınlandığında sona erecek.” ifadelerini kullandı.

Emlak haberleri için tıklayınız.

Exit mobile version