Kategoriler
Emlak Haberleri

Ankara Keçiören’de bina kimlik kitapçığı vatandaşa kolaylık sağlayacak

Ankara Keçiören’de belediyecilik anlayışı Başkan Turgut Altınok’un aracılığıyla gelişiyor. Belediyecilikte bir ilk olarak duyurulan bu girişim, inşa edilecek binaları kapsamaktadır. Artık vatandaşlar ‘bina kimlik kitapçığı’ aracılığıyla yapılardaki malzeme kalitesine kadar her tür bilgiyi edinebilecek.

Ankara Keçiören’de yapılara güven verildi

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, belediyecilik anlayışını iyileştirme çabasını sürdürüyor. Geliştirdiği sisteme ‘bina kimlik kitapçığı’ adını veren Altınok, yapı tadilatları ve proje değişiklikleri ile ilgili inşaat çalışmalarını vatandaşa sunacak. Böylece kişiler yapı satın alırken kitapçık uygulamasını kullanarak, yap-boz sisteminden kurtulacaktır. Yapı hakkında her türlü bilgiyi elde edebilenler, malzemeden kalite artışına kadar içerikte ayrıntılı bilgiye ulaşabilecek. Uygulamanın müteahhit, yapı denetimci, kullanılan malzeme ve taşeron bilgisine kadar genişletileceği hakkında bilgiler veren Altınok, Türkiye’nin deprem kuşağı olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Yakın zamanda gerçekleşen İzmir depreminin yeni bir farkındalık oluşturmasıyla birlikte depremin öldürücü olmadığı, öldürücü olanın binalar olduğu anımsanmıştı. Ankara Keçiören’de aynı süreci yaşamak istemeyen Başkan Altınok ise sistemi geliştirme sürecini devam ettiriyor.

Vatandaş satın almadan önce kimlik uygulamasına gidebilir

Başkan Altınok, Türkiye’nin deprem kuşağı olması nedeniyle Ankara Keçiören’de sağlam ve yönetmeliğe uygun yapıların ortaya çıkma mücadelesini başlattı. Bina kimlik kitapçığı ile uygulamaya sokulan yeni sistem, yapı denetimlerinin eksiksiz bir şekilde devam etmesini sağlayacak. Proje hakkında görüşlerini dile getiren Altınok, vatandaşların yıllar geçtikçe konutlarında birtakım ihtiyaçlarla karşılaştıklarını belirtti. Bu ihtiyaçların arasında su, elektrik, doğalgaz ve atık su tesisatı başlıca ihtiyaç listesini oluştururken; yenileme veya ev tadilatı gibi diğer ihtiyaçlarda göz önünde bulundurulmalı. Tadilat çalışması yaparken en büyük sorunlardan birisi tesisatın geçiş noktasına hakim olamamak. Bu nedenle süreci daha kontrollü yönetmek isteyenler teknik sorunları yaşamamak adına bina kimlik kitapçığını kullanabilir.

Uygulama için altyapı çalışması başlatıldı

Hayata geçirilmek üzere yola çıkılan projede altyapı çalışmasının başlatıldığını söyleyen Altınok, proje detayları hakkında şu sözleri söyledi: “Vatandaşların binanın kimin tarafından yapıldığını, hangi malzemelerin kullanıldığı gibi başlıca soruların cevaplarını bulabilecek. Armatür marka detayına kadar inilecek olan bilgi sisteminde işyeri ve daire satın almak isteyenlere kolaylık sağlanıyor. Kişiler artık mülkü satın almadan önce, yapı ile ilgili gerekli tüm proje ve teknik bilgileri elde edebilecek. Bu bilgilerin öğrenim yeri ise belediyenin dijital platformları aracılığıyla sunulacaktır.”