Kategoriler
Emlak Haberleri

Ankara konut satışlarında eylül ayında yeniden öne çıktı

Ankara konut satışında hız kazanmaya devam ediyor. Sahibinden.com aracılığıyla duyurulan Eylül Ayı Emlak Endeksi verileri kamuoyunun bilgisine sunuldu. Endekse göre konut fiyatlarındaki yükselişler aynı şekilde devam ederken, konutlarda satış süresinde azalma yaşanıyor.

Ankara konut satışında ilk sırada

Nüfus bakımından Türkiye’nin en kalabalık ikinci şehri olan Ankara’da Gölbaşı ilçesi öne çıktı. Fiyatlarda ağustos ayına göre yüzde 2,3 artış yaşayan Ankara’da ortalama satış süresi 39 günü buluyor. Yeni yatırım projelerinin sıklıkla hayata geçirildiği Gölbaşı’nda ortalama satış fiyatı yüzde 64 artış yaşadı. Sonuçlara göre değer kazancında yüzde 44 ile Akyurt, yüzde 37 ile Sincan, yüzde 34 ile Elmadağ ve Kahramankazan listede yer edindi.

İstanbul ilinde kazanç Adalar’da

Sahibinden.com üzerinden düzenlenen Eylül Ayı Emlak Endeksi verileri, Türkiye genelinde ortalama satış süresinin kısaldığını gösterdi. Konut ilanlarının kapanma süresinin dikkate alındığı açıklanırken, Eylül ayı konut satış sürecinde geçen yıla oranla 24 gün daha kısaldı. Konutta ortalama el değiştirme süresinin 41 gün olarak yansıdığı verilerde, gayrimenkulde öne çıkan il İstanbul oluyor.

Eylül ayı İstanbul’da ortalama konut fiyatlarının yüzde 2,8 artış yaşadığını gözler önüne serdi. Satış süresinin ortalama 44 günü bulduğu bildirilirken, metropol yaşantısından uzak, nüfus oranı düşük olan Adalar söz konusu fiyat artışı yatırım değerini yükseltiyor. Yıllık bazda kazanç sağlayan diğer ilçeler ise yüzde 50 ile Başakşehir, yüzde 49 ile Kadıköy, yüzde 43 ile Beylikdüzü ve yüzde 41 ile Sarıyer oldu.

İzmir’e yoğun ilgi

Türkiye’nin büyüklük bakımından üçüncü şehri olan İzmir’de satış fiyatları yüzde 3,2 artış kaydetti. Ortalama satış sürecinin 48 gün olarak açıklandığı verilerde, yeni ulaşım imkanları ve altyapı çalışmaları ilin değerini arttırıyor. Turizm’de öne çıkan Foça yıllık fiyat ortalamasında yüzde 65’lik bir artış yaşadı. Foça’yı takiben gelen Urla’da yüzde 55 oranlı artış yaşanırken, Çeşme’de yenilenen oran yüzde 54 oldu. İzmir’in öne çıkmasıyla birlikte yüzde 51 ile Güzelbahçe ve yüzde 57 ile Menderes’te değer artışı yaşanmaktadır.

Yıllık bazda artış yaşayan ilk 5 il

Türkiye’de yıllık bazda en çok artış yaşayan ilk 5 il sıralaması şöyledir; Yüzde 153 ile Samsun, yüzde 136 ile Muğla, yüzde 94 ile Kırklareli, yüzde 75 ile Samsun, yüzde 70 ile Afyonkarahisar.

Eylül ayında satılık konut sıralamasına giren ilk 5 ilçe sıralaması şöyledir; İstanbul’da Esenyurt ve Kadıköy, Ankara’da Keçiören, Antalya’da Kepez ve Muratpaşa.