Kategoriler
Emlak Haberleri

Ankara Mamak’ta 58 dairenin hak sahipleri bugün belirlenecek

Ankara Mamak’ta konut mağduriyeti için harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, bölgede kentsel dönüşüm ve gelişim projesini devam ettiriyor. Çalışmaların yoğunluk kazandığını bildiren belediye yetkilileri, 16 Ekim (bugün) tarihinde gerçekleştirilecek kura çekilişinde evlerin hak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu.

Ankara Mamak’ta mağduriyet sonlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların konut sorunlarına el atıldı. “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” adı altında başlatılan çalışmaların yoğunluk kazandığı bölgede 58 dairenin hak sahiplerini bulması bekleniyor. 16 Ekim günü düzenleneceği bilgisi verilen kura çekilişinin sonucunda hak sahiplerine teslimler tarihinden önce yapılacak.

Sosyal belediyecilik anlayışının ön plana koyulduğu süreçte kentsel dönüşüm ve toplu konut anlayışı kent geneline yayılıyor. Sağlıklı evler kapsamında kaliteden ödün vermeyen konutlar, aynı zamanda sosyal donatılarda beklentileri yükseltti. Hak sahiplerine teslimlerde sorun yaratmayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Mamak’ta oluşan konut mağduriyetlerinin önüne geçecek. Projeden şimdilik 58 dairenin hak sahiplerini bulması için kura çekilişi düzenleyen belediye, Büyükşehir Belediye Konferans Salonu’nu adres olarak verdi. Saat 09.30’da başlaması ve 10.30’a kadar süreceği konuşulan çekilişin sonucunda vatandaşlar konut haklarını alacak.

Kura çekilişlerinde tedbirler üst seviyede

Yapılan açıklamada; 4. Etap Okyanus Konutları’ndan 31 adet dairenin genişlik bakımından 120 metrekare, 16 adet dairenin ise 100 metrekare büyüklüğe sahip olduğu duyuruldu. Dağıtımı gerçekleştirilecek olan bir diğer alan 5. Etap Zirve Konutları olmuştur. Burada 10 adet 100 metrekarelik daire ile 1 adet 80 metrekarelik dairenin hak sahiplerini bulmasına karar verildi. Kura çekilişinin salgın hastalık tedbirlerince yalnızca 1 kişinin katılımıyla sürdürüleceği bilgisine karşın, mağduriyetlerin bir nebze çözüme kavuşması istenmektedir.

Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nin Ankara Mamak’ta oluşan konut mağduriyetlerini sonlandırma isteklerinin sonucunda yoğunluk kazandığı son aylarda; Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya, alternatif çözüm arayışlarını sürdürdüklerinin altını çiziyor. Vatandaşlara konutların tamamını verme girişimlerinin devam edeceğini aktaran Çankaya, mevcutta bitirilmiş projelerin hak sahiplerini bulduğunu söyledi. Kuraya dahil edilmemiş ve geride 58 dairenin boşta kaldığı bilgisinin ardından yeni hak sahipleri arandı. Vatandaşlar arzuya göre yeni inşaatların süresini beklemek istemezse 58 dairenin birinden hak sahibi olabilecek. Ancak konutlarda yeterince talep olmazsa Ankara Büyükşehir Belediyesi daireleri ihale usulüyle satışa çıkaracaktır.