Kategoriler
Güncel Proje Haberleri

Ankara-Niğde Otoyolu’nun hizmet hayatına girmesi için son iki gün!

Ankara-Niğde Otoyolu’nun önümüzde günlerde hizmet hayatına başlayacağını aktaran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, net bir tarih olarak 4 Eylül’ü verdi. Edirne’yi Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz bir şekilde bağlayan otoyol aynı zamanda Türkiye’nin en güvenli ve en akıllı yolu olarak biliniyor.

Ankara-Niğde Otoyolu için geri sayım başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Edirne’nin Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz bir şekilde bağlanacağını bildirdi. Yolun akıllı ulaşım sistemleriyle donatıldığı ve Türkiye’nin en akıllı yolu olduğu söyleniyor. Ankara-Niğde Otoyolu ismi ile bilinecek olan yolun açılışı ise 4 Eylül tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Karaismailoğlu, mevcut yolun daha önce 4 saat 14 dakikalık bir seyahat süresine sahip olduğu, ancak yeni çalışmalarla birlikte sürenin 2 saat 22 dakikaya indiğinden bahsetti. Projenin hem ekonomik hem de sosyal açıdan son derece değerli olduğunun altını çizen Karaismailoğlu, ticaret ve ekonomide büyümeler meydana geleceğinden söz ediyor. Aynı zamanda vatandaşların bütçesinden her yıl 885 milyon lira tasarruf sağlanırken, yıllık olarak bu rakam 127 milyon 661 bin litre yakıt tasarrufu anlamına gelmektedir. Yatırımda her yıl Türkiye için 1 milyar 628 milyon lira katkı sağlayacağı açıklandı. Otoyolun sayesinde çevresel etkilerin olumlu düzeye erişmesi beklenirken, havanın temizleneceği bilgisi verildi.

Beklenen otoyol iki gün sonra hizmete giriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’nun 105 kilometreden sonra Ankara-Acıkuyu Kavşağı Arası 1.nci kesime açıldığını bildirdi. Ayrıca 57 kilometrelik Alayhan Kavşağı-Gölcük Kavşağı arasındaki 3.ncü kesimin de hizmet hayatına 4 Eylül 2020’de başlaması kesinleşmiştir. Bakan, Türkiye’nin en akıllı yolu olarak tanıttığı Ankara-Niğde Otoyolu’nun Cumhurbaşkanının teşrifleriyle açılacağını aktardı.

Ülke ekonomisini yeniden kalkındırmak ve ticaret alanını genişletmek için büyük katkı sağlayacak olan otoyolun önemi bir kez daha anlaşılıyor. Türkiye’nin büyümesinde ve hak ettiği konuma erişmesinde büyük bir payı olan otoyolun ulaşım ve iletişim altyapısını çözmesi beklenmektedir. Marmaray, Avrasya Tüp Tüneli, Yüksek Hızlı Tren hatları, bölünmüş yollar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, Baki Tiflis Kars Demiryolu, Ordu Giresun Havalimanı ve pek çok büyük proje ile Türkiye’ye hizmet verildi. Ankara-Niğde Otoyolu’nun da hizmet hayatında yer almasıyla birlikte hedeflerin büyütüldüğü ve uluslararası ticaretin adresi haline geleceği aktarıldı.

Uluslararası ticaretin kapısı

275 kilometre uzunluğa sahip yola, 55 kilometre de bağlantı yolları eklendi. Bu sayede toplam uzunluğu 330 kilometreye ulaşan otoyolda kişilere Ankara, Mersin, Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’ya kadar kesintisiz bir şekilde seyahat olanağı sağlanacak. Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlaması beklenen otoyolun uluslararası anlamda da önemli bir yeri var. Ulaşım ağında büyük hizmetlere sahne olacak proje, güzargahı sayesinde ticaret alanlarını genişletecektir.