Kategoriler
Emlak Haberleri

Ankara’da gayrimenkul fiyatlarında tutarsızlık yaşanıyor

Döviz kurunun aniden yükselmesinin ardından gayrimenkul sahiplerinin ve inşaat firmalarının fiyatları attırması, Ankara gayrimenkul piyasasında kargaşaya sebep oldu. Gayrimenkul PR, mülk fiyatı, kur ile doğru orantıda yükselmez ya da düşmez dedi. Ankara’da gayrimenkul fiyatlarında tutarsızlık yaşanmaktadır. Aynı zamanda “Yapay yükselişler ve yanlış fiyatlandırmadan dolayı tüketicilerin satın alma oranını düşürdü” uyarısında bulundu.

Kur Artışından Sonra Ankara’da gayrimenkul fiyatlarında yapay yükselmeler yaşanıyor

Ankara gayrimenkul piyasasında fiyat tutarsızlığı tüm hızıyla devam ediyor. İnşaat firmaları, imalat maliyetlerinin yükselişini bahane ederek kurun artış oranının da üstünde fiyatlarını yükseltiyor. İkinci el emlak sektöründe konut sahiplerinin de fiyatlarını kura göre belirleyerek yapay fiyat artışları yapması, gerecek alıcıların satın alma gücünü negatif etkiledi.

Gayrimenkul PR, gayrimenkulün fiyatının doğru gösterilmesi gerektiğini söyledi

Gayrimenkul PR, gayrimenkulün satışı esnasında doğru fiyat ve ileri seviyede pazarlamanın en önemli kriterler olduğunu belirtti. Ayrıca inşaat firmalarına ve gayrimenkul sahiplerine de şu önemli tavsiyeleri verdi;

“Ekonomide bir ürünün fiyatı arz-istek dengesiyle belirlenmektedir. Mülkün fiyatını da finansal ödeme rahatlıkları ve tüketicilerin istekleri belirler. Ankara’da inşaat şirketleri ve mülk sahipleri kurun artış oranının da üstünde yapay olarak fiyat yükseltiyor. Mülk fiyatlarında zaten şişkinlik mevcut. Günümüzde yaşanan fiyat artışları da konut balonunun daha erken sönmesine sebep olur. Bu çeşit yapay fiyatlandırmalara devam edilirse, tüketiciler gereksinimi ola mülkü almak adına doğru zamanı ve fiyatı beklerler. Eğer ki; bir mülkün fiyatı doğruysa ve iyi bir şekilde pazarlandıysa, satıcılara haklı ve karşı gelirler sağlar. Mülkü satışa çıkarmadan önce doğru fiyatlandırma adına uzmanlardan destek almalarında uzun sürede sonsuz yararlar olacaktır.”

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…