Kategoriler
Emlak Haberleri

Ankara’da normalleşme doping etkisi yarattı

Ankara’da Normalleşme başlaması ile Ankara’nın ticari, lüks gayrimenkul sektöründe büyük bir canlılık gözle görülmektedir. Bunu belirten Network gayrimenkul yönetim kurulu başkanı Ümit Demir bazı açıklamalarda bulunmuştur. Yatırımcıların ve tüketicilerin ertelenmiş gayrimenkul talepleri hareketlenme başlamıştır. Normalleşmenin Ankara ekonomisinde pozitif yönde etkilerini arttırarak devam edeceği görülmektedir. Bu şekilde açıklamasını sürdürmüştür.

Ankara’da Normalleşme Ardından Sektör Canlandı

Kısıtlamaların kalkması ile bekleme pozisyonunu koruyan yatırımcıların harekete geçtiğini özellikle ticari ve lüks gayrimenkul sektöründe nitelikli taleplerin arttığı bilinmektedir. Bunu işaret eden Ümit Demir bu konu hakkında açıklama gerçekleştirmiştir. Yeme içme sektörünün başta olmak üzere mağazacılık alanında da ticari gayrimenkul sektöründe canlılık görüldüğünü belirtmiştir. Daha istekli olduğunu ve sektörün canlandığını belirtmiştir. Normalleşme ile birlikte yatırım iştahının da arttığını belirten Demirbaş Kent ekonomisinde büyük bir canlılık olduğunu söylemiştir. İlanlarda aramalarla ve müşteri taleplerinde de belirli bir artış söz konusudur. Sermayesini mevduattan çıkartıp üretim ekonomisine yönlendiren çok sayıda yatırımcı vardır. Normalleşme süreci istihdamı da arttırmaktadır tüketicilerin ihtiyaçlarını doğru anlayarak doğru alanlara yatırım yapan kişiler rakiplerine göre haklı ve karlı kazançlarda elde edecektir.

Gayrimenkul Sektöründe Finansal Performanslar Doğru Yönetilmeli

Tüketiciler gayrimenkul edinme motivasyonlarının değiştiği yeni normal hayatını daha fazla yararlanabileceği gayrimenkule ilgi göstermeye başlamıştır. Network gayrimenkul yönetim kurulu başkanı olan Ümit Demir bu konu hakkında açıklamalar gerçekleştirmiştir. Normalleşme Ankara’nın gayrimenkul sektöründe fiyatlarının oturmasına katkıda bulunacaktır. Alıcı ve satıcı kütlesinin gayrimenkulde gerçek yatırım değer ve finansal performansları konusunda da nitelikli bilgi edilmelerini sağlayacaktır. Çünkü Ankara’daki gayrimenkulde kira ve satış geliri performansında önemli değişmeler beklenmektedir. Satışa sunulan gayrimenkul fiyatı doğruysa ve İleri düzey ile pazarlanırsa alıcılar olunca doğru bir sonuca ulaşabilir. Yatırım konusunda özellikle finansal performans yönünden doğru yönetilmeye dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bu şekilde Ankara’nın normalleşme sürecindeki gayrimenkul sektörüne etkisini öğrenebilrisniz. Ayrıca bu canlılığın da nelere yol açtığı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak mümkündür. Ankara’da normalleşmenin ardından birçok değişiklik ve hareketlenme söz konusudur. Bunlar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…