Kategoriler
Emlak Haberleri

Ant Yapı iştiraki emlak sektörünün en önemli ödülüne sahip oldu

Ant Yapı iştiraki, ANTTEQ iki projesi üzerinden uluslararası ödül kazandı. Türk inşaat şirketi olarak yurt dışı başarılarını yükselten Ant Yapı, iştirakinin uluslararası emlak sektöründe en saygın ödüllerinden birisini aldığını duyurdu. Bu ödül, Urban Awards olarak geçiyor.

Ant Yapı iştiraki en saygın ödülün kazananı oldu

Rus basını, emlak sektörünün değer verdiği Urban Awards ödülünün sahibini açıkladı. Ant Yapı iştiraki olarak tanınan ANTTEQ’in Victory Park Residence projesi üzerinden Urban Awards 2020 ödülünü kazandığı bildirilmiştir. Projenin “İnşaat halindeki en iyi elit sınıf konut kompleksi” açıklamasıyla kazanıldığı görülürken, ikinci ödül yine aynı firmaya kazandırıldı. Vrubel 4 isimli projenin üzerinden alınan ödül, “İnşaat halindeki en iyi Premium konut kompleksi” açıklamasıyla basında yer edindi. Geçtiğimiz süreçlerde Moskova’da yapımı süren Soho+Noho projesi ise, Urban Awards altında “Business Class Dairelerin En İyi Kompleksi” ödülüne değer görülmüş ve bu ödülün sahibi yine Rus basınında yer bulmuştu.

Rus basını Türk inşaat firmalarına yer veriyor

Rusya’nın Moskova kentinde Türk inşaat firmalarının başarılı projeler atmaya başlaması, ödüllerin ardı ardına gelmesine neden oldu. Son derece prestij sahibi olan firmalar, projelere kendi imzalarını yine bu doğrultuda aktarmayı başarıyor. Rusya’nın en önemli iş dünyası gazetelerinden Kommersant tarafından kaleme alınan ANTTEQ’in başarısı, Moskova’da değişim rüzgârlarını estirdi. Daha önce New York kentinde olduğu gibi SoHo semtinde gerçekleştirilen dev projenin bir benzeri Moskova’ya taşındı. Gazete, ABD’de sanat ve kültürel etkinlikleriyle öne çıkması başaran New York’un kalbinde atılan imzaya yer vermeyi unutmadı. ANTTEQ şirketi tarafından atılan bu imza, mahalle SoHo’yu yeniden biçimlendirdi.

Firma başarılı bir geçmişi arkasına alıyor

ANTTEQ, önce New York, ardından da Moskova’da çalışmalarına ağırlık verdi. Son derece prestijli yapıların inşa edildiği bölgelerde yine aynı firma imzasının taşındığını aktaran Kommersant gazetesi, müteahhitlik işlerinin firma tarafından başarıyla yürütüldüğünü vurguladı. Geçtiğimiz günlerde Dominanta Yönetim Şirketi tarafından aranan müteahhitlik işi, ANTTEQ’in başarıları karşısında seçimin çabuk yapılmasına neden oldu. Daha önce Türk basınına demeç veren ANTTEQ şirketi ortaklarından İsmet Birinci, Rusya’daki projelerine yoğunluk verdiklerini açıklamıştı. Moskova Belediyesi’nin desteklediği çalışmalar, Kremlin Sarayı’nın karşısındaki nehrin kıyısında devam ediyor. Burada konut, otel ve ofisleri içinde barındıran karma bir projeye yer vereceklerini söyleyen Birinci, projenin ismini “Zolotoy Ostrov” (Altın Ada) olarak duyurdu. İnşaatın bitirildiği proje, belediyeden tam not almayı başardı.

Kaynak: dikgazete

Exit mobile version