Kategoriler
Proje Haberleri

ANT Yapı Rusya’da Tolmaçevo Havaalanı’nı inşa ediyor

Ant Yapı, Rusya’nın en kalabalık üçüncü şehri Novosibirsk’te havaalanı inşa ediyor. Tolmaçevo Havaalanı, 56 dönümlük kapalı alanına sahipken projenin içine yeni terminal binası da kuruluyor. Firma tarafından 230 milyon dolarlık yatırımla yaşama kazandırmaya hazırladığı projenin yıllık 7.5 milyon yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

Havaalanı inşaatının 2022 yılı içerisinde bitmesi bekleniyor.

Rusya’da 20’nin üzerinde proje

Ant Yapı tarafından yurt içinde ve yurt dışında 10 milyon metrekarelik alanının üzerinde projeye imza atıldı. Tolmaçevo Havaalanı, Domodedovo Havalimanı’ndan sonra Firmanın Rusya’daki ikinci bir havaaalanı projesi niteliği taşırken Şirketin Rusya’da, yapımı süren 20’den fazla projesi bulunuyor.

Konuyla ilişkin açıklamalarda bulunan Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Ant Yapı olarak Rusya’ya yatırım yapmış şirketlerin başında gelmekteyiz. Bugün geldiğimiz noktada Rusya’da genel müteahhitlik hizmetlerimizin yanı sıra yatırım faaliyetlerimize de hız kesmeden devam ediyoruz. Bugün Rusya’da Avrupa’nın en yüksek binası unvanına sahip olan OKO Towers, Soçi Olimpiyat Köyü, Domodedovo Havaalanı Terminal 2 Binası, IQ Quarter Moskova City Terminal Binası, Action 44 Otel, Capital Towers, Yasniy Yaşam Kompleksi ve Zolotoy Ostrov Çok Fonksiyonlu Yaşam Kompleksi olmak üzere birçok önemli projede Ant Yapı imzası bulunuyor. Şu anda Rusya’da devam eden ve bir kısmı tamamlanmak üzere olan 20’nin üzerinde projemiz bulunuyor.” diye konuştu.

“Yeni pazar arayışlarımıza da devam ediyoruz”

Türkiye’deki projelerinin yanı sıra Rusya, Amerika ve İngiltere’de de projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Okay, ayrıca, yeni pazar arayışlarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Mehmet Okay “Türkiye’de hayata geçirdiğimiz yatırımlarımızın yanında yurt dışında da Rusya, Amerika ve İngiltere’de yoğun olarak çalışıyor, yeni pazar arayışlarımıza da devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Exit mobile version