Kategoriler
Gündem Koronavirüs Sağlık SonDakika

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in son testi negatif

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek‘in son koronavirüs testi, negatif çıktı. Öte yandan Başkan Böcek’in klinik durumunda değişiklik olmadı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek, 17 Ağustos’ta koronavirüs salgınına yakalandığını ve hastanede olduğunu duyurmuştu. Ardından Başkan Böcek’in 7 Eylül’de yoğun bakım ünitesine kaldırıldığı ve uyutulduğu belirtilmişti.

Belediye Başkanı Muhittin Böcek‘in astım hastası olduğu gerekçesiyle uyutulduğu kayda geçmişti.

Durumu stabil

Antalya Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından dün sosyal medya üzerinden son 24 saatte Belediye Başkanı Böcek’in durumunda kötüye giden bir gelişmenin olmadığı, klinik durumunun ise stabil olduğunu kaydedilmişti.

#TürkiyeSeninleMuhittinBöcek etiketiyle paylaşım yapan ABB, Muhittin Böcek‘in güncel durumunu bildirdi. Böcek’in klinik durumu bugün de stabil olurken kontrol amaçlı yapılan PCR testinin de negatif sonuçlandığı bildirildi. Belediye Başkanı Böcek’in durumu her gün paylaşılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden Başkan Böcek hakkında açıklama

İstanbul’daki hasta sayısı bir ayda iki kat arttı

Nisan ayında tespit edilen pozitif sonuçların yüzde 65’inin, vefatların ise yüzde 54’ünün İstanbul’dan bildirildiğini kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan tedbirlerle beraber hasta sayısının yüzde 72, vefat sayısının da yüzde 78 azaldığını belirtti.

İstanbul’da, 11 Eylül’den itibaren testi pozitif çıkan kişi sayısının ağustos ayından iki kat fazla olduğunu bildiren Bakan Fahrettin Koca, nisan ayındaki ağır hastaların yüzde 76’sının İstanbul’da olduğunu dile getirdi. Son bir ay içinde İstanbul’daki ağır hasta sayısında yüzde 42’lik artış olduğunu belirten Bakan Koca, yurttaşlara yönelik tedbir çağrısını yineledi.

Taşınmaz Haber