Kategoriler
Gündem Koronavirüs Sağlık SonDakika

Antalya Büyükşehir Belediyesinden Başkan Böcek hakkında açıklama

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Başkan Böcek’in astım hastası olduğu gerekçesiyle uyutulduğu belirtildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kovid-19‘a yakalanan Başkan hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye, Başkan Böcek’in durumuyla ilgili her gün açıklama yapacak.

ABB tarafından yapılan açıklamada sosyal medya üzerinden yalan haberlerin dolaştığı ve yoğun bakımdaki Belediye Başkanı’nın durumunun iyiye gittiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Sosyal medyada asılsız ve çirkin haberler dolaşmaktadır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Böcek’in durumu yoğun bakıma alındıktan sonra daha iyiye gitmekte olup tedavisine devam edilmektedir. En yakın zamanda bizlerle olacaktır.” denildi.

Her gün açıklama yapılacak

“Şu anda her şey kontrol altında. Başkanımızın tedavisi iyiye gidiyor” diyen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Başkan Muhittin Böcek‘in sağlık durumunun iki gün öncesine göre çok daha iyi olduğunu kaydetti.

Başkan Böcek’in tedavi gördüğü hastaneyi ziyaret eden Torun, görüştükleri doktorların hepsinin Belediye Başkanı’nın durumunun iyiye gittiğini söylediğini belirtti. Seyit Torun “İnanıyoruz ki Başkan Böcek en kısa sürede iyileşecek ve tekrar Antalyamıza hizmetlerine devam edecek.” sözlerini kaydetti.

Öte yandan spekülasyonların hiçbirinin doğru olmadığını ve bu spekülasyonları “ahlaksızca bir davranış” olarak nitelendiren Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Belediye Başkanı’nın doktorlardan öğrenilen durumunun Belediye tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.

Seyit Torun, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaların dışındaki hiçbir açıklamaya itibar edilmemesi çağrısında bulundu. Torun, basına yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Bunun dışında hiçbir ifadeye, hiçbir cümleye, hiçbir açıklamaya Antalyalı hemşerilerimizin itibar etmemesini özellikle rica ediyorum. Hassas bir süreç geçiriyoruz, başkanımız tedavi altında. Elbette Antalyalıların yakın ilgisini, sevgisini gören başkanımızı herkes merak ediyor. Farklı yorumlar yapılıyor. Bu da kamuoyunda farklı algıya yol açıyor. Antalya Büyükşehir Belediyemizin yapacağı açıklamalar dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini rica ediyorum.”