Kategoriler
Emlak Haberleri

Antalya konut satışlarında öne çıkıyor

Antalya konut satışlarında Türkiye geneline göre öne çıkmayı başardı. TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Haziran 2020 araştırmaları kamuoyu ile paylaşıldı. Konut satış istatistiklerine göre, Antalya üzerinde gerçekleşen konut satışlarında yüzde 122,9’luk büyük bir artış kaydedilmiştir. Alıcılarda öne çıkanların özellikle yabancı yatırımcılar olduğu tespit edilirken, tercihlerin en çok İstanbul ve Antalya’da olduğu aktarıldı.

Antalya konut satışında ilk sıralarda!

Geçtiğimiz ay haziranı kapsayan konut satış istatistikleri, il genelindeki konut satışlarında yaşanan artışın 122,9 olduğunu ortaya çıkarmıştır. Yabancılara yapılan konut satışında Antalya ili, Türkiye geneline göre İstanbul’dan sonra ikinci sıraya yerleşti. İstanbul’u 277 konut ile takip eden Antalya, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı raporuna göre konut satışlarında öne çıkmıştır. Bir önceki yılın aynı ayındaki veriler karşısında konut satışındaki artış sınırları aşmış ve yüzde 209,7 seviyesine yükselmiştir. Bu satışlar geçen yıla oranla 190 bin 12 oldu.

Konut satışlarında ilk sıraya yerleşmeyi başaran İstanbul ise 28 bin 799 konut satışı ile yüzde 15,2’lik bir artış kaydetti. İstanbul’un hemen ardından gelen Ankara, 21 bin 915 konut satışı ile yüzde 11,5 pay sağlamıştır.  Üçüncü olan İzmir 11 bin 690 konut satışı ve yüzde 6,2 pay ile öne çıktı.

Antalya popülaritesini koruyor

Geçtiğimiz yılın haziran ayında 3 bin 390 konut satışının gerçekleştirildiği Antalya’da, bu senenin aynı ayına ilişkin satışlar yüzde 122,9’luk artış kaydetti. Bir ay içerisinde toplamda 7 bin 555 konut satışı başarılı bir şekilde yerine getirilmiş ve satışta ülke genelindeki sıralamaya girmiştir. İstanbul, Ankara ve İzmir’den hemen sonra gelen Antalya sıralamada dördüncü oldu.

Yabancılara konut satışında pandeminin etkisiyle birlikte düşüş yaşandığı tespit edilmiştir. Bu düşüşün yüzde 38,1’e denk geldiği görülürken, bu yılın haziran ayında İstanbul ili yabancıya en çok konut satan il oldu. 730 konut satışının sağlandığı İstanbul’u, 277 konut ile Antalya takip etmiştir.