Kategoriler
Proje Haberleri

Antalya Sokak Hayvanları Bakım Evi, Kepez ilçesinde yükseliyor

Antalya Sokak Hayvanları Bakım Evi Projesi için ilerlemelerin kaydedildiği açıklandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi altında başlatılan çalışmalar sokak hayvanlarını korumaya yönelik geliştiriliyor. Kepez ilçesi, Kirişçiler Mahallesi’nde yer almakta olan yeni hayvan yerleşkesinin ‘Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi’ olarak isimlendirildiği bildirildi. Hayvanların konfor altında daha modern bir bakımdan geçirileceği bilgisini paylaşan ekipler, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in önderliğinde hedeflerini koruyor.

Antalya Sokak Hayvanları Bakım Evi için hız kazanıldı

Antalya’da hayata geçirilen ‘Sokak Hayvanları Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi Projesi’ daha modern bir bakım evinin hizmete alınması amacıyla hayata geçiriliyor. Başkan Muhittin Böcek’in başkanlık sürecinde ön plana alınan sokak hayvanları, daha modern alanlarda, daha konforlu bir hizmet alabilecek. Hayvanların bakımlarını üstlenmesi beklenen alanın inşaatında betonarme çalışmaları tamamlandı. Buna göre, çalışmalar plan dahilinde duvar örme çalışmasıyla devam edecek. Konuya ilişkin basına yansıyan haberde; sahipsiz sokak hayvanlarının doğa ile iç içe yaşadığı bir alanın inşa edildiğini belirtilmiştir. Toplamda 84 bin metrekarelik arsa üzerinde kurulan Antalya Sokak Hayvanları Bakım Evi Projesi, yaklaşık olarak 1162 köpek ve 732 kedilik kapasiteye sahip. Yatırım bedelinin 21 milyon 500 bin liraya mal olduğu proje, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilmiş olan arsanın üzerinde yükselmektedir.

Köpek ve kedi kapasitesi ilgi çekici

Muhittin Böcek’in başlatmış olduğu sokak hayvanlarına ait yaşanabilir yeni alan, Antalya Sokak Hayvanları Bakım Evi olarak tanınacak. Kısa zamanda inşaat çalışmalarında çok yol kat eden ekipler, projeyi belediyenin tahsis ettiği 84 bin metrekarelik arsa üzerinde yükseltmektedir. Toplam alanın içinden 42 bin metrekaresi inşaat sahası, 6 bin metrekaresi kapalı alan, diğer alanların ise rezerv olarak kullanılacağı belirtildi. Projenin yavaşça şekillenmeye başladığı süreçte bakım evinin daha modern ve yüksek standartlar altında faaliyete geçmesi bekleniyor. Merkezin inşaatını yaklaşık olarak 1150 metre duvarla çevrilerek panel çift uygulamasına girişen ekipler, bu süreci de başarıyla tamamladı. İnşaat çalışmalarının bölgede aralıksız bir şekilde sürdürüldüğü açıklanırken; proje kapsamında personel binası ve ön kayıt acil binalarına da yer verileceği konuşuldu. Alanların betonarme imalatlarını tamamlayan belediye, karantina binasının temeli için harekete geçti. Bu temel için 1. kat kolonlarının betonarme çalışması atıldı.

Projede kapsamlı planlama

Tüm Türkiye’ye örnek olması beklenen, Antalya Sokak Hayvanları Bakım Evi Projesi, kedi ve köpek barınaklarının kapasiteleri ile dikkat çekti. Geliştirilen proje, yavrulu anne bölümleri, klinik bölümü, operasyon öncesi kafesler, köpek oyun alanları ve açık etkinlik alanları olarak tasarımda yerini aldı. Süreç boyunca planlama yapılmış ve hayvanların bakımı için, karantina bölümü, idari binalar, ameliyathaneler, ameliyat sonrası bakım bölümleri, rezerv alanları, yem ve mama deposu da düşülmüştür.

Exit mobile version