Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Antalya’da 413 imara aykırı yapı yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kaçak yapılara ilişkin bilgi verdi. Bakan Kurum yaptığı açıklamada Antalya’da toplam 413 adet imara aykırı yapının yer aldığını duyurdu. 413 adet imara aykırı olarak hayata geçirilen bu yapıların ise yıkılacağını belirtti.

En çok kaçak yapılaşma Kaş’ta

Yapılan tespit çalışmalarında kaçak yapılaşmanın 266 tanesi Antalya’nın Kaş ilçesinde olduğu tespit edildi. Kaçak yapılaşmanın 49 tanesi Antalya’nın Kemer İlçesinde yer aldığı belirtildi. 40 kaçak yapılaşmanın Demre’de yer aldığı bildirildi. 15 tane kaçak yapının ise Manavgat İlçesinde yer aldığı bildirildi. Yapılan açıklamada bu kaçak yapılaşmalar ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığı belirtildi. 

Kaçak yapılara ilgili hukuki süreç başlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından Twitter hesabından yapılan açıklama ise şöyle; “Kıyılarımızda kaçak, imara aykırı yapılarla ilgili imar denetçilerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Antalya’da Özel Çevre Koruma Bölgeleri ve Doğal SİT alanlarımızda bugüne kadar 247 denetim gerçekleştirdik. 413 yapının imara aykırı ve izinsiz yapıldığını tespit ettik.

Tespit ettiğimiz bu kaçak yapıların 266 tanesi Kaş, 49 tanesi Kemer, 40 tanesi Demre, 15 tanesi de Manavgat ilçelerimizde yer alıyor. Yerel yönetimlerimize verdiğimiz talimatlar doğrultusunda tespit edilen tüm kaçak yapıların yıkımını gerçekleştiriyoruz.

Kaçak yapılarla ilgili hukuki süreçleri işletirken Büyükşehir, il ve ilçe belediyelerimizin bu konuda sahada vereceği destek çok önemli. Yerel yönetimlerimizle birlikte, ülkemizin hiçbir yerinde, hangi sebeple olursa olsun doğal güzelliklerimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz.

Bakanlık ekiplerimiz kaçak yapılarla ilgili çalışmalarını sürdürürken bu konuda ihbar ve şikayetlerinizi çevre ihbar hattımız: 0532 01 01 181, çağrı merkezlerimiz: ALO 181 üzerinden bize iletebilirsiniz.”