Kategoriler
Emlak Haberleri

Antalya’da ev satma süresi 5 güne iniyor

Emlakjet, gayrimenkul sektörüne getirdiği teknolojik yenilikler ile dikkat çekmektedir. Emlakjet’in, ‘’acil nakit ihtiyacı olan ve evini satmak isteyen konut sahipleri” için İstanbul ve Ankara’da “Jetsat Hızlı Konut Satma Hizmeti” çözümünü sunmuştu. Bu çözümü gayrimenkul piyasasının önemli kentleri İzmir ve Antalya’da da hayata geçirmiştir.

Emlakjet Jetsat hizmeti ile Antalya’da bulunan konutlarını satmak isteyen son kullanıcılar, Emlakjet’in web sitesinde bulunan Jetsat başvuru sayfasına ana sayfadan erişip konut bilgilerini iletmeleri gerekmektedir. Ardından 48 saat içinde teklifi alabiliyorlar. Emlakjet tarafından verilen teklifi kabul ettiği takdirde kullanıcılar, konut satışını toplam 5 günde gerçekleştirmektedir. Yeni bir konut almak veya yatırım yapmak için mevcut mülkünü satıp acil nakit ihtiyacını karşılamak isteyen kullanıcılar, İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir ve Antalya’da da Türkiye’deki tek çevrimiçi hızlı konut alım hizmeti Jetsat’tan faydalanabileceklerdir.

Emlakjet’in Jetsat hizmeti, gayrimenkul sektörünü inovatif çözümlerle canlandırmaya devam etmektedir. Üstelik bu uygulamadan yalnızca bireysel olarak konut satmak isteyenler değil, aynı zamanda Emlakjet’in binlerce emlak danışmanı da portföyleri için teklif alabilmektedir.

Antalya’da en çok Muratpaşa’da konut aranıyor

Emlakjet verilerine göre Antalya’da en çok konut aranan ilçe Muratpaşa olmuştur. Bunu sırasıyla Alanya, Kepez, Manavgat ve Konyaaltı ilçeleri takip etmektedir.

Antalya rekor konut fiyatı artışı ile dikkat çekiyor

Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, Jetsat’ın İzmir ve Antalya’da da hizmete girmesi ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur. İdikay, Antalya’nın son yıllarda gayrimenkul piyasasındakini yükselişini vurgulayarak; “ Antalya, yabancı yatırımcının dikkatini çeken ve doğal güzellikleriyle her zaman gözde tatil beldeleri arasında bulunmaktadır. En önemli büyük şehirlerden olan Antalya, TÜİK verilerine göre konut satışlarında 4. sırada yer almaktadır. Ayrıca, 2021’de diğer şehirler arasında rekor konut fiyatı artışı ile dikkat çekmektedir. Bazı aylarda yıllık yüzde 60’ın üzerinde satılık konut fiyat artışı gözlemlenen Antalya’da Emlakjet.com verilerine göre; Ekim 2021’de 2020’ye göre ortalama yüzde 47 fiyat artışı görülmüştür. Kiralıkta ise yüzde 94 fiyat artışı görülmektedir. İzmir ve Antalya, Türkiye’nin gayrimenkul sektöründe yükselen yıldızları konumundadır. Bu sebeple Jetsat’ı İstanbul ve Ankara gibi Türkiye’nin en büyük kentlerinin ardından İzmir ve Antalya’da da hizmete sunmaktayız.” şeklinde konuşmuştur.

İdikat, Jetsat’ın yeni birçok şehirde büyümeye devam edeceğini belirtmiştir. Ayrıca; “Fiyatların yükselmeye devam ettiği, finansal teşviğin yüksek olmadığı dönemlerde hızlı nakit ihtiyacı olanlar için Jetsat önemli bir fırsat haline gelecektir. Jetsat’la yapılan işlemlerde, iş ortağımız üye ofisler aracılığıyla işlem yaparak üye ofislerimize de kazanç sağlamaktayız. Son kullanıcının acil nakit ihtiyacını çözerek, üye ofislerin işlem hacmini arttırarak gayrimenkul sektöründe önemli bir değer yaratımına öncü olmaktayız.” şeklinde konuşmuştur.

Jetsat ile kolay, hızlı ve güvenilir konut satışı

Jetsat hizmetine emlakjet.com web sitesi üzerinden ulaşılmaktadir. Acil olarak satışı yapılması istenen konut bilgilerinin Jetsat üzerinden girilmesi halinde gayrimenkulün bilgileri Emlakjet ekibine iletilmektedir. Jetsat tarafından talep edilen bilgilerin sisteme girişi tamamlanmasının ardından maksimum 48 saat içerisinde satış yapmak isteyen emlak konut sahibine teklif gönderilmektedir. Satış yapmak isteyen konut sahibinin teklifi kabul etmesinin ardından Jetsat ekibi evi ziyaret ediyor. Ayrıca bilgilerin doğruluğunu kontrol ederek rapor hazırlıyor. Ardından SPK lisanslı bir Gayrimenkul Değerleme Uzmanı tarafından gayrimenkulün satışında herhangi bir engel olup olmadığı tespit edilmektedir. Teklifin satışı gerçekleştirecek konut sahibi tarafından uygun görülmesi halinde, satın alma işlemleri Jetsat tarafından tamamlanmaktadır. Ödeme, satışı gerçekleştiren konut sahibinin hesabına aynı gün eft, havale veya bloke çek yöntemiyle yapılmaktadır. Ayrıca bütün işlemler yalnızca 5 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır.

Jetsat hizmeti kapsamında teklif verilen konutların; krediye uygun olması gerekmektedir. Ayrıca evin değeri 150.000 TL ve 1.000.000 TL arasında olması gibi kriterlere uygun olması gerekmektedir. Bu kriterlerin hepsine Emlakjet Jetsat sayfasından ulaşılabilmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version