Kategoriler
Ekonomi Proje Haberleri

Antalya’da yabancıya konut satışı rekora gidiyor

Antalya’da yapılan konut satışlarında, yabancı yatırımcılara yapılan satışın 10 bin adete ulaşıp rekor kırması bekleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından konut satışları ile ilgili bilgiler derlendi. Elde edilen verilere göre Antalya ilinde yılın dokuz ayında gerçekleştirilen yabancı yatırımcılara yapılan konut satışı artış göstermiş durumda. Söz konusu olan satış, 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 19 oranında bir artış yaşamış vaziyette. Bahsi geçen Antalya şehrindeki yılın ilk dokuz ayındaki satışlar böyle bir artışın ardından 6 bin 257 olarak kayıtlara geçti. Söz konusu olan ildeki satışların yılın sonuna kadar 10 bin adete ulaşması bekleniyor. Eğer bu rakam beklenilen gibi 10 bin adete ulaşırsa rekor kırmış olacak.

Antalya şehrinde yabancılara yapılan konut satışları incelendiğinde Ocak ayında 601, Şubat ayında 672, martta ayında ise 626 adet konut satışı yapıldığı gözlemlendi. Nisan ayında 676, Mayıs’ta 850, Haziran’da da 668 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışları Temmuz’da 764, Ağustos ayında 656, Eylül’de ise 744 olarak gerçekleşti. Söz konusu olan istatistikler sonucunda Ocak – Eylül dönemi arasındaki bugüne kadarki en yüksek satış rakamına ulaşıldı.

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Antalya’dan en çok konutu Körfez ve Orta Doğu ülke vatandaşlarının aldığını kaydeden Özgün, “Orta Doğu ve Körfez ülkeleri başı çekse de kentten konut alanlar arasında Ruslar, Almanlar, İngilizler, Azerbaycan vatandaşları ve Afganistanlıların ağırlığı her geçen gün artıyor. Ancak dünyanın tüm önemli ülkelerinden Antalya’dan konut alımı için talep geliyor.” dedi.