Kategoriler
Emlak Haberleri

Antalya’da yatırımcısına kazanç sağlayan bölgeler sıralandı

Antalya’da 10 bölgenin yatırımda öne çıktığı bilgisi Türk Emlak Haber Ajansı Antalya Bölge Temsilcisi tarafından kamuoyuna aktarıldı. İlker Ay konuya ilişkin yürütmüş olduğu araştırmasının ardından gayrimenkul yatırımcılarına Antalya’nın en çok kazandıran bölgelerini sıralıyor.

Antalya’da yatırım bölgeleri listelendi

Salgın hastalık dönemiyle değişen tüketici istekleri özellikle sahil kesimlerin değerlenmesine neden oldu. Sosyal izolasyon çerçevesinde geliştirilen yasaklar ülke genelinde insanları evlerinin eksikleriyle yüzleştirmişti. Balkon ihtiyacı, ferah alan isteği ve daha pek çok değişimin öne alındığı süreçte yeni konut ihtiyaçları beliriyor. Özellikle doğada yaşamak isteyen ve sayıca artış gösteren kesim Antalya’da 10 bölgenin popülerliğini arttırdı. Araştırmasında denize yakın ilçelerin yatırımda değer katladığı sonucuna ulaşan İlker Ay, Şirinyalı-Fener bölgesini ilk sıraya yerleştirdi.

Şirinyalı-Fener

Antalya’da şehre hareketlilik sağlayan ve satışlarda popülaritesini koruyan bölgenin fiyatları oldukça yüksek. Satılık gayrimenkullerin kentin geri kalanına oranla daha az olduğu bilgisine ulaşan Ay, merkezi konumlu denize yakın mesafelerin sosyal hayatta önem arz ettiği belirtiyor. Bu nedenle Şirinyalı-Fener sıralamanın birincisi olmuştur.

Lara-Güzeloba

Denize yakın ancak şehir merkezine uzak olmasıyla bilinen Lara-Güzeloba, Şirinyalı-Fener bölgesinin hemen ardından geliyor. Fiyatların daha makul olduğu görülürken, ilginin devam ettiği bölgede tercihler bütçeyi aşmaktadır. Yine de emekli kesimin göç ettiği bölgede sıklıkla yerli alıcıların ilgisi yoğunluk kazanıyor. Kira amortisman süresinin ortalama 200 ay civarında olduğu bilgisine karşılık, konutların merkez bölgeye göre daha yeni olduğu bilgisine yer verildi.

Konyaaltı

Ünü tüm dünyaya yayılan Konyaaltı Plajı Antalya’da tercih listesindeki yerini koruyor. Plajın hemen arkasında kalan bölgelerin tatil beldesi havasını taşıdığını gözlemleyen Ay, fiyatların sürekli arttığından bahsetti. Gelir bakımından devamlı kira artışına sahne olan bölge yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Üstelik konum bakımından merkeze ve ulaşım imkanlarına çok yakın.

Kırcami

Şehir merkezinde olmasına karşılık, Antalya’da en son imara açılan bölgelerden birisidir. Henüz inşaatların başlamadığı bölgede yakın zamanda hareketlenmenin görülme olasılığı bulunuyor. Yeşil alanların bolluğu değişen tüketici isteklerinde daha fazla prime neden olabilir. Konum bakımından talebin fazla olduğu ancak arzın yetersiz olduğu tespit edildi. Arsa yatırımları için oldukça cazip olan Kırcami yatırımcısına kısa vadede çok kazandırabilir.

Hurma

Yabancı alıcıların sıklıkla tercih ettiği Hurma, fiyatlarda artış göstermeye devam ediyor. Kira amortisman süresinin 200 ay civarında olması ise yine kazançlı bir bölge olarak yatırımcısına sunulmaktadır.

Meydankavağı

Merkezi konumu bakımından sıralamada yer alan bölgede ulaşım imkanlarının yoğunluğu alıcısına kazandırıyor. Bölgedeki konut projelerinin yeni olması ve yaşam alanlarının site olması özellikle orta gelirlileri aynı noktada buluşturdu. Kira bakımından yüksek fiyatların belirdiği Meydankavağı’nda talepler beklendiği gibi fazladır.

Kundu-Kemerağzı

Turizm bölgesi olmasıyla dikkat çeken bölge yerlileri tarafından oteller bölgesi olarak tanımlanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisinin yoğunlaştığı Kundu-Kemerağzı’nda konut, arsa ve ticari gayrimenkul satışlarında yoğun bir ilgi var. Yüksek kazançlar getiren oteller bölgesi, Lara plajları ve Havaalanı arasında yer almaktadır. Gayrimenkul sektörünün sürekli el attığı çevrede gelişim süreci durmadan devam ediyor. Üstelik Kemerağzı bölgesindeki arsaların imar problemi yakın zamanda çözüme kavuşturuldu.

Yeşilbayır-Yeniköy-Duacı-Nebiler

Salgın hastalığın etkileri arasında emlak trendlerinin tüm dünyada yenilenmesi vardı. Türkiye’de çoğunluğun müstakil ev talepleri Antalya’da belli başlı bölgeleri satışlarda öne çıkardı. Bu nedenle civarda geliştirilen müstakil ev ve villa projeleri ilgiyi artırmakta gecikmedi. Bölgedeki konut ve arsa taleplerinin en üst seviyeye tırmandığı gözlemlenirken, kira amortisman süresinin 220-250 ay arasında değiştiği görüldü.

Kepez Sütçüler

Fiyatlar kent geneline göre daha cazip seçenekler sunmaktadır. Yerleşim alanı olarak bilinen bölgenin oluşan arzdan dolayı hareketli bir zaman diliminden geçtiği görüldü. Dar ve orta gelirin aynı yaşam alanını paylaştığı Kepez Sütçüler’de yatırımlar değer kazanmaktadır.

Kızıltoprak-Kızılarık

Konumu merkezi ve evlerin fiyatları makuldür. Bu nedenle alıcı kesim yoğunluklu olarak orta gelirlilerden oluşuyor. Yatırımda fırsatlar yarattığı düşünülen bölgenin kira amortisman süresi 180 ayı buldu.

Antalya haberlerine göz atmak için tıklayınız.