Kategoriler
Toki Haberleri

Antalya’nın Kaş ilçesi ile Çanakkale’nin Ezine ilçesine bahçe projesi geliyor

Antalya’nın Kaş ile Çanakkale’nin Ezine bölgesine Millet Bahçesi Projesini hayata geçireceği konuşulan TOKİ, övgü dolu sözler almaya devam ediyor. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, tarafından duyurusu yapılan projenin kullanım alanı 71 bin 511 metrekareye yükseldi. Rekreasyon alanına kurulacağı hakkında bilgiler veren Ulutaş, Kaş Kınık Millet Bahçesi Projesinin adına, ihale tarihinin 11 Aralık 2020’ye denk geldiğinden bahsediyor.

Antalya’nın Kaş bölgesi yeniden şekillenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Millet Bahçesi Projelerini ülke geneline yayıyor. Son olarak; Antalya’nın Kaş bölgesini kendisine seçen Bakanlık, Kınık’ta bahçe haberini duyurdu. Proje hakkında detaylı bilgi veren Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, ihale tarihinin 11 Aralık 2020 olduğunu söyledi. Rekreasyon alanı üzerinde kurulmasına karar verilen bahçe projesi için toplamda 71 bin 511 metrekarelik alan ayrıldı. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Ulutaş; projeyi gerçekleştiren asıl kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlatıyor. Ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu, Kemal Çelik, Sena Nur Çelik, Tuba Vural Çokal ve İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’a teşekkürler iletildi.

Ezine proje için sıraya geçti

Antalya’nın Kaş bölgesine Millet Bahçesi Projesini geliştiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Çanakkale’nin Ezine bölgesine kadar işlerini büyüttü. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, TOKİ’nin projesine dair müjdeli haberi veren ilk isim oldu. Açıklamasında Turan, yatırım ve hizmetler konusunda daima vatandaşların yanlarında olduklarını söylüyor. Millet bahçelerinin odak noktası olmaya devam ettiği, “Yapıldığı günden bu yana milletimiz tarafından karşılık bulmuş ve büyük rağbet gören projelerimizin başında gelmiştir” sözleriyle ifade edilmiştir. Çanakkale Ezine Millet Bahçesi için kullanılacak olan 17 bin metrekarelik alanın 700 metrekaresi inşaat alanına dönüştürülecek. Yakın zamanda bölgenin hizmetine; millet kıraathanesi, kütüphane, kafeterya, mescitler, personel dinlenme alanları, 3 adet satış ofisi, yürüyüş parkurları girecektir. Bahçenin peyzajına önem gösterileceği konusuna vurgu yapan Turan, çocuk ve yetişkin oyun alanları, kamelyalar, şifalı bitkiler bahçesi, süs havuzları, tema bahçeleri ve yaya köprüsü hakkında bilgilendirmede bulundu.

Çanakkale’nin ismine yakışır bir proje geliyor

Çanakkale’de ‘Ezine Millet Bahçesi’ adıyla öne çıkarılacak olan Millet Bahçesi Projesi, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan tarafından duyuruldu. Bölgenin hizmetine girmesi beklenen projede adeta yok yok! 7’den 70’e vatandaşların düşünüldüğü bahçede her kesimden insan kendine uygun bir hizmet anlayışı bulabilecek. Ayrıca 20 adet güvenlik kamelyasıyla bölgenin bütünlüğünün sağlanacağı konusunu aktaran Turan, proje adına başta Cumhurbaşkanına teşekkürlerini iletiyor. Projede emeği geçenleri unutmayan Milletvekili, hemşerilerin adına teşekkürlerini ilettiğini söyledi.