Kategoriler
Genel

Apartman aidat duyurusu örneği

Bilindiği gibi yapılarda 8 adet bağımsız bölüm ve daha fazla bağımsız bölüm olması durumunda binalarda yönetici olması gerekiyor. Binanın yönetimi ise bina ile ilgili bazı uyarı ve bilgilendirmeyi bina sakinlerine duyurması gerekiyor. Apartman aidat duyurusu örneği nasıl olmalı? Bu sorunun cevabına haberin devamında ulaşabilirsiniz.

Binada oturan vatandaşlara duyuru ve uyarılar yapmak için binada ilan panosuna yer alır. Aidatların ne zaman ödeneceği, aidat tutarları, aidat ödemeyen kat maliklere duyurular ve konutlarda oturan vatandaşlara bina ile ilgili diğer hususlar hakkında duyuru yapılır.

Neden aidat toplanır?

Binada eksik olan bölümlerin tamamlanabilmesi ve benzeri bir çok iş için harcama yapılması gerekiyor. Bu harcamanın karşılanabilmesi için de binada oturanların yönetim kararı ile belirlenen oranda her ay aidat ödemesi yapılması gerekiyor. Aidatlar tadilat,  apartmanın kapıcısı, bahçıvan hizmeti, güvenlik görevlisi giderleri gibi giderler için tüm kat maliklerinden tahsil ediliyor.

Binada yer alan panoya, aidat çizelgeleri, aidat ödemeyen kat maliklere duyurular ve binada oturanlara bina ile ilgili diğer hususlar hakkında da duyuru yapılıyor. Tüm bu bildirimler için aidat duyuru belgesi panoya koyulması gerekiyor. Peki bina için ödenmesi gereken aidat duyurusu örneği nasıl olmalı? İşte cevabı…

Apartman aidat duyurusu örneği

………… Apartman Yönetimi

Tel:

Sayın ……………………. tarihi itibarı ile toplam ……………….. TL ödenmemiş aidat borcunuz bulunmaktadır.

Genel Kurul toplantısında Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca ödenmeyen aidat borçlarına aylık % 5 gecikme faizi uygulanmasına karar verilmiştir.

Sayın işbu yazının tarafınıza tebliğinden itibaren 5 (Beş) gün içinde faiz hariç ,00TL aidat borcunuzu ödemenizi rica ederiz.

DÜZENLEYEN
……… Apartman Yönetimi

MUHATAP:

Kayıt No:

ÖDENMEMİŞ AİDAT BORÇLARINIZ:

AÇIKLAMA:

 

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Exit mobile version