Kategoriler
Ekonomi Gündem

Apple anlaşmayı feshetti: Toplu işten çıkarmalar olacak

Markanın ürünlerineteknik servis sağlayan ESC Teknoloji Genel Müdürü İbrahim Samat, Apple Türkiye‘nin kendileriyle olan sözleşmelerini feshettiğini, toplu olarak işten çıkarma talebini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumuna bu ayın başında bildirdiklerini açıkladı. Açıklamaya göre bakım ve onarım için servise gönderilen cihazlar 30 Nisan’a kadar tamir edilip gönderilecek.

Virüs nedeniyle kapalı olan mağazalara ise salgın tehlikesi geçtiğinde gönderilecek.

Sözleşme feshedildi

Trabzon, Ordu, Samsun, Ankara ve Sakarya olmak üzere beş ilde şubelerinin bulunduğunu aktaran Samat, satış ve servis alanlarında, diğer bayiler arasında her zaman ilk üçe girdiklerini açıkladı. 10 yıldır Apple çalıştıklarını dile getiren Genel Müdür, Ordu ve Sakarya’da tek yetkili servis sağlayıcılarının kendileri olduğunu dile getirerek buna rağmen sözleşmenin bitiş tarihinden 60 gün önce sözleşmenin feshedildiğini kaydetti. 

İbrahim Samat, işten çıkarmaların salgından kaynaklanmadığını vurgulayarak Apple firmasının sözleşme feshinden kaynaklandığını bildirdi.

Personellerin alacakları ödenecek

Genel Müdür İbrahim Samat‘ın imzasının bulunduğu yazılı açıklamada fesih bildirimi ile çalışan sayısının zorunlu olarak azaltılacağını kaydetti. Açıklamaya göre işten çıkarılacaklara alacakları eksiksiz ve bir defada ödenecek.

ESC‘nin resmî İnternet adresinde yayımlanan yazıya göre Firma, 30 Nisan’dan önce Apple Yetkili Satıcı olarak faaliyet yürütecek. Satış faaliyetlerinde şu an için problem görünmediği bilgisine yer verilen duyuru, Türkçe ve İngilizce olarak yayımlandı.

Görüşme çabaları sonuçsuz kaldı

ESC Teknoloji‘nin sitesinde yer alan açıklamada yetkili birimlerle görüşüldüğünü, ancak bu çabaların olumsuz olduğu bilgisi paylaşıldı. Açıklamada “Yetkili birimlerle görüşmelerimiz ne yazık ki bir sonuca ulaşmamıştır.” denildi.

Servisteki cihazlar tamir edilecek

Samat, yaptığı açıklamada “Anlaşmamız olduğu birçok teslimatları zamanında yerine getireceğiz. 30 Nisan’a kadar şubelerimizde teslim alınan Apple ürünleri zamanında tamir edilerek kullanıcılara teslim edilecektir. Bulunduğumuz süreç nedeniyle teslimatı yapılamayan kapalı olan mağazalara gönderemediğimiz ürünler Trabzon merkez ofisimize toplanıp süreçler normalleştiğinde hemen ilgili müşterilere gönderim yapılacaktır.” ifadelerini kullandı.