Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Araptepe Kentsel Dönüşüm Projesi’ne 418 daire ve 17 işyeri tasarlandı

Araptepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında konut inşaatları devam ediyor. Derince Belediyesi’nin üstlenmiş olduğu konut çalışmaları, 418 daire ve 17 işyerinden meydana gelmektedir. Yenikent Mahallesi’nde yer alan projede bitiş süresi 2022 yılını bulacak. Yapılan anlaşma gereği konutlardan 48 adedi hak sahiplerine, 82 adedi ise belediyeye devredilecektir. Toplam rakamdan 209 konut ve 17 işyeri ise projeyi üstlenen firmaya kalacak.

Araptepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde saha çalışmaları başladı

Derince Belediyesi tarafından proje süreci üstlenilen Araptepe Kentsel Dönüşüm Projesi, yüklenici firma nezdinde yükselmeye devam ediyor. Yenikent Mahallesi’nde yer alan 418 konut ve 17 işyerinin dağılımı belediye, hak sahipleri ve firma arasında değişmektedir. Hak sahiplerine 48 dairenin verileceği bilgisi paylaşılırken, belediyenin bu rakamdan 82 adedi alacağı öğrenildi. 418 daire ve 17 işyerinden, 209’u daire olmak üzere 17’si işyeri olan yapılar firma tarafına geçiyor. Projede yüklenici firma olmaya hak kazanan Engin Koyun’un sahip olduğu Yelkent firması, süreç boyunca 170 milyon lira kazandı. Konutların teslimlerini 2022’de yapmayı planlayan Yelkent, projeyi 10 ayrı blok üzerinden götürüyor. Çalışmaların 150 ila 200 kişiyi bulan işçiyle devam ettirildiği bildirilirken, teslimler yılın ilk çeyreğinde yapılacak.

Dubleks daire seçenekleri mevcut

Araptepe Kentsel Dönüşüm projesinde saha içi çalışmalar devam ediyor. Yelkent firmasının yükleniciliğini üstlendiği çalışma sürecinin 2022 yılında biteceği öngörüldü. Yenikent Mahallesi’nde süren inşaat, son derece görkemli ve lüks bir görüntüyle sonlanacak. Konutlar hakkında depreme dayanıklı bilgisini veren Derice Belediyesi; sosyal donatıların oldukça zengin olacağını açıkladı. Kapalı ve açık otoparkı ile komşularla tatsız durumların yaşanmayacağı yeni yaşam alanı 2+1, 3+1 ve dubleks seçenekleriyle karşımıza çıkıyor. Toplam konut sayısına göre 102 daire 3 oda 1 salon, 272 daire 2 oda 1 salondur. Geriye kalan 44 dairenin ise dubleks olmasına karar verildi. Teslim tarihinin gelmesiyle birlikte müteahhit firma ile Derince Belediyesi’nin anlaşması 48 dairenin hak sahiplerine verileceği konusunu garanti ediyor. Geriye kalan konut ve işyeri sayısı yine belediye ve firma arasında bölünecek.