Kategoriler
Emlak Haberleri

Arazi bankacılığı kuruluyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve uygulamasının hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatıldığı Arazi Bankacılığı uygulaması yakın zamanda başlaması bekleniyor.

Tarım arazilerinin boş kalmaması ve işletmelerin büyümesi için Van, Antalya, Trabzon, Bursa, Çorum, İzmir ve Şanlıurfa illerinde bölge çalıştayları yapıldı.

Atıl durumda olan tarım arazilerinin değerlendirilmesi ve üretimde nitelikli artışın yakalanması için “Arazi Bankacılığı” kurulacak. Orta Vadeli Programda (2019-2021) tarım arazilerinin kullanımına ilişkin sorunların ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Bakanlık, bu yıl atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması ve tarımsal işletmelerinin etkin çalışmasına yönelik arazi edinimi uygulamaları ve buna bağlı olarak arazi bankacılığı geliştirecek.

Çalıştayda, toplulaştırma yapılan ve arazilerin verimli olduğu sulu tarım alanlarında arazilerin daha kıymetli olduğu, daha kolay kiraya ve ortağa verilebildiği, kuru ve verimsiz alanlarda ise aksi durumun görüldüğü dile getirildi.