Kategoriler
Ekonomi Gündem

Armada ve Panora AVM kira almayacak

Dünya genelinde olduğu gibi ülke olarak da geçtiğimiz bu zorlu dönemde hükümetin açıkladığı “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketine yanıtlar gelmeye devam ediyor. Söz konusu olan pakete bir destek de Armada ve Panora AVM’nin yatırım ortaklarından geldi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara’da yer alan Armada ve Panora AVM’nin yatırım ortakları arasında yer alıyor. Ekonomik açıdan birbirimize destek olmamız gereken bu günlerde onlar da hükümetin çağrısına kulak verip, söz konusu olan Armada AVM ve Panora AVM’de yer alan dükkanlardan kira ve aidat almayacaklarını duyurdu.

Söz konusu olan kira ve aidat almama süresi ise bir buçuk ay olarak belirlendi. Ankara’nın önde gelen alışveriş merkezlerinden biri olan Armada AVM ve Panora AVM için 15 Mart ile 30 Nisan arasında aidat ve kira ödemesi alınmayacak.

Bahsi geçen kararların alınmasına sebep Koronavirüs salgın sebebi ile her iki AVM’Nin yatırım ortakları arsında yer alan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve BESA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sağlık Bezci ve diğer hissederlar arasında alınan ortak bir kararla birlikte, bu dönemde mağazalardan alınan ortak gider ücretleri de alınmayacak.

Söz konusu olan iki AVM’de 20 Mart tarihinden beri yalnızca eczaneler ve süpermarketler açık olarak hizmet vermekte. Diğer tüm mağazalar geçici bir süreliğine kapatılmış durumda.