Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Arnavutluk’a 500 konut sözü veren Türkiye çalışmaları başlattı

Arnavutluk’a yardım etme kararı alan Türkiye, 500 konutun inşasına yakın zamanda başladı. Geçen yıl meydana gelen deprem sonrasında Arnavutluk’un yanında olacağını açıklayan Türkiye’den ilk hamle geldi. 500 konut sözünün arkasında duran yetkililer, Kurbin Belediyesi altındaki Laç bölgesindeki çalışmalar için kolları sıvadı.

Arnavutluk’a 500 konut yardımı

Geçen yıl meydana gelen şiddetli depremden sonra konutları yıkılan depremzedelerin mağduriyetleri devam ediyordu. Son zamanlarda kentsel dönüşüm projeleriyle adından sıkça söz ettiren Türkiye’den yeni bir karar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla birlikte Arnavutluk’a 500 konut yapılması kararlaştırıldı.

Aktarılan son bilgiye göre, Kurbin Belediyesi’ne bağlı olduğu bilinen Laç bölgesinde konut çalışmalarına başlandı. Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Arben Ahmetaj ve Kurbin Belediye Başkanı Majlin Cara çalışma sahasını birlikte ziyaret ederek son durumu öğrendi.

Türkiye’ye büyük teşekkür

Arnavutluk Yeniden İnşa Bakanı Ahmetaj, Türkiye’den gelen destekler için teşekkürlerini iletti. Çalışmaların titizlikle devam ettirildiği saha alanını inceledikten sonra bu bölgeye teslimler için yeniden geleceklerinden söz ettiler.

Proje hakkında detaylı bilgiler vermekten çekinmeyen Ahmetaj, bu alanın yalnızca konut için ayrılmasından söz ediyor. Yeni bir yaşam alanı olmak üzere yenilenen bölgenin insanların hizmetine sunulacağı çok açık. Ayrıca bölgeye dağılacak olan kamuya açık alanlar, ticaret merkezleri ve eğitim kurumları bir araya getirilecek.

Başkan, Türk halkına yeniden teşekkürlerini ileterek; “Ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi. Verilen sözün kısa sürede yerine getirildiğini dile getiren Ahmetaj, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini iletmekten geri durmadı.

Projenin tamamlanma süresi 1 yıl

Cumhurbaşkanının talimatlarıyla Laç bölgesinde başlatılan 500 konutun inşası 1 yıl içinde tamamlanacak. Konut teslim törenlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılması bekleniyor.

Türkiye’nin devam ettirdiği benzer proje haberlerine göz atmak için tıklayınız.